Recept | Stampot spruitjes met shoarma

Het stampotseizoen staat weer voor de deur en dat betekent in huize Atema wekelijks weer een lekker stampot. Omdat mijn kinderen gek zijn op spruitjes (ja echt!) besloot ik eens wat nieuws uit te proberen. Ze vonden het zo lekker dat ik besloot het recept met jullie te delen.

Benodigdheden

image

voor 4 personen

  • 500 gram spruitjes
  • 750 gram aardappelen
  • 300 gram shoarma
  • zakje geraspte kaas
  • boter
  • zout en peper

Recept

  • Allereerst schil de aardappelen en maak je de spruitjes schoon. Breng de aardappelen aan de kook en  laat ze 10 minuten koken. Voeg de spruitjes bij de aardappelen en kook dit samen nog eens 10 minuten.

image

  • Bak ondertussen de shoarma (eventueel met een uitje of paprika) in een pan.
  • Giet de aardappelen en spruitjes af, voeg een klein beetje boter toe en stamp het geheel.
  • Voeg de gebakken shoarma toe aan de aardappelen en spruitjes en roer het geheel goed door elkaar.

image

  • Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • Schep op ieder bord de stampot en garneer het met een beetje geraspte kaas.
  • EET SMAKELIJK!!

image

Zo zie je maar dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn en zo kun je gemakkelijk eens wat nieuws uit proberen.

Kenden jullie stampot spruitjes al? Of hebben jullie nog een lekker stampot recept?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge