Review | Foto op karton van de Fotofabriek

Onlangs werden wij benaderd door de Fotofabriek om een “nieuw” product van hun te testen en daar een blog over te schrijven. Wij proberen onderling alles zo eerlijk mogelijk te verdelen. Omdat Gerdi de laatste 2 x een artikel had gehad mocht ik (Marianne) de Fotofabriek reviewen.

De Fotofabriek is in 2016 voor het vierde jaar op rij als beste uit de fotoboekentest gekomen! Ook hebben ze naast de fotoalbums die je kunt maken en bestellen ook nog een aantal andere producten. Behalve kalenders en agenda’s, kun je er ook wanddecoratie bestellen.

In de categorie wanddecoratie hebben ze nu ook een nieuw product. Foto op karton.
De Foto op karton is 1,5 cm dik en 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar./
Je kunt deze laten afdrukken op diverse formaten tussen 20×20 en 90×90.
Nieuw is ook dat je deze in een bepaalde snijvorm kunt laten afdrukken.

Hoe leuk is het dat je een foto in de vorm van een hart, zeshoek, auto of bijv. wolk kunt laten afdrukken?

 

Ik mocht 2 foto’s uitkiezen om af te drukken. Hierbij heb ik gekozen voor een foto van ons gezinnetje afgelopen zomer in Zeeland en een foto van onze kids op hun loopfiets een paar weken terug. Deze liet ik op een rechthoekig formaat van 20×30 afdrukken. Voor op de kamer van de kinderen koos ik dezelfde foto van ons gezinnetje, maar dan in een snijvorm van een zeshoek.

overall fotofabriek

Afgelopen donderdag bestelde ik ze en afgelopen vrijdag waren ze al in huis! Wat een ontzettend snelle levering! De kinderen vonden het erg leuk om te helpen met uitpakken. Wat mij opviel was hoe goed het verpakt was. De foto’s waren allemaal afzonderlijk in bubbeltjesplastic verpakt zodat ze niet konden beschadigen. Deze waren weer verdeeld over 2 kartonnen “enveloppen”. Samen was het uiteindelijk verpakt als 1 pakket. De foto’s hadden allemaal 2 plakstrippen aan de achterkant. Zo kun je ze makkelijk ergens aan opplakken. Ook kon je ervoor kiezen om er een zweven ophangsysteem bij te bestellen. Ik bestelde ze zonder het ophangsysteem.

Een groot voordeel van deze foto’s op karton is dat ze zo licht zijn! De kinderen waren door het dolle heen met de foto voor hun kamertje en kozen allebei zelf de plek waar ze moesten hangen. Bij Saar hangt hij aan de muur bij haar kledingkast. Senn koos ervoor deze te hangen bij zijn bed. Als hij ’s avonds zijn bed inklimt ziet hij eerst de foto van ons! Wij gaan de foto’s bij ons op de slaapkamer plaatsen. Waar zijn we nog niet helemaal over uit.

fotofabriek zeshoek

fotofabriek zeshoek 2

Ik moet de fotoalbums van de kinderen ook echt nodig eens gaan maken. Ik heb de software van de Fotofabriek hiervoor al geselecteerd en ga mij er binnenkort maar eens aan wagen. Het is al een karwei, maar nog langer uitstellen lijkt mij geen goed idee!

 

3 comments on “Review | Foto op karton van de Fotofabriek

  1. Ik dacht eerst; wat moet je ermee, een foto op karton? Maar voor de kinderkamer inderdaad erg leuk en misschien ook wel voor praktisch gebruik (dagritmedingen enzo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge