Review | Gehoorbescherming voor kinderen

Wij bezoeken met enige regelmaat festivals en iedereen wel eens naar een festival gaat weet dat de muziek daar hard is. Kinderoren zijn erg gevoelig voor muziek, dus hebben wij er voor gekozen toch maar gehoorbescherming aan te schaffen voor de kinderen.

Maar welk merk kiezen we?

Op internet begon ik een zoektocht naar een paar goede gehoorbeschermers voor beide kinderen. Al vaak hadden we een paar ‘oorkleppen’ (zoals Benthe ze noemt) gebruikt van HIlke of geleend van één van de opa’s. Maar dan zat het toch niet lekker of sloot het niet goed aan op de kleine oortjes van de kinderen. Ik zocht op verschillende sites, maar jee wat zijn die dingen duur zeg. Natuurlijk wil je ook geen goedkope troep, maar 30 euro per gehoorbeschermer werd mij toch wel een beetje teveel van het goede.

image

Er zijn verschillende merken op de markt:

  • Alpine
  • Jippies
  • Peltor
  • Silenta
  • Baby/Kinder Banz

image

Het prijsverschil en het aantal dB’s demping is tussen de verschillende soorten nihil. Omdat mijn oog ook wat wil en ik op internet verschillende goede verhalen over de Alpine Muffy las, hebben we hiervoor gekozen. De Muffy gehoorbescherming staat bekend om zijn zeer fijne comfort en degelijkheid. Ze zien er ook erg degelijk uit, niet zomaar kapot te maken en er zitten fijne dikke kussentjes op die over het oortje heen vallen. Daarnaast zijn ze klein op te vouwen en dus gemakkelijk mee te nemen!

Onze ervaring

Eindelijk maar toch konden we de gehoorbescherming in het echt gaan gebruiken. In het dorp van mijn ouders was een aantal week geleden een historische TT-race. Enorme herrie, waar je zonder gehoorbescherming niet heen kunt met kinderen. Ik was zo benieuwd of ze überhaupt de gehoorbescherming op hun hoofd zouden houden. Benthe valt nog wel te instrueren, maar Youri snapt natuurlijk niet waar dit nou weer goed voor is. Eenmaal ergens aan het uitgezette circuit ons geïnstalleerd te hebben, zette ik de twee ‘oorkleppen’ bij de beide kinderen op. Youri moest er eerst niets van hebben (zoals wij ook al dachten), maar na een paar keer afleiden hield ook hij ze gewoon op.

image

De pasvorm was voor beide kinderen prima en ze hebben nog voldoende groeiruimte, zo hoeven we over een paar jaar niet nog een keer! De kinderen hoorde echt nog wel dat er een motor aan kwam, maar lang niet zo luid! Toen wij na een pauze weer langs het circuit een plekje zochten en Benthe nog niet haar ‘oorkleppen’ op had, wist ze niet hoe snel ze die weer op moest zetten. Wij zijn dus erg tevreden over het gebruiksgemak, geluidsdemping en pasvorm en gaan ze zeker nog erg vaak gebruiken! Een investering in behoud van goede oren mijn ogen.image

Hebben jullie ook gehoorbescherming voor de kids? Of er ooit over gedacht het aan te schaffen

One comment on “Review | Gehoorbescherming voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge