Sinterklaas | ‘De 4 cadeautjes regel’

Momenteel is het ontzettend hip om minimalistisch te leven, maar tijdens de feestdagen wordt hier vaak niet zo aandacht . Daarom kunnen de feestdagen ook wel wat minimalisme gebruiken! Pas eens de 4 cadeautjes regel toe…

De 4 cadeautjes regel houdt in dat voor ieder kind (en overige gezinsleden) 4 cadeautjes gekocht worden. Eigenlijks ontzettend handig, want zo krijg je niet kids die overprikkeld zijn door de hoeveelheid cadeaus en je portemonnee wordt er ook nog eens vrolijk van!

1. Cadeau wat ze graag willen

Het eerste cadeau is voor de meeste kinderen het leukst, namelijk het cadeau wat ze zelf graag wouden. Dus een cadeau dat je kiest uit het verlanglijstje van de kids! De meeste kinderen maken een ellendig lange lijst met super veel keus. Ideaal, want zo heb jij als ‘sinterklaas’ ontzettend veel keuze en past er altijd wat binnen je eigen budget.

2. Cadeau dat ze nodig hebben

Het tweede cadeau is een praktisch cadeau, dus iets wat ze nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan schoolspullen (bijvoorbeeld een schooltas, etui, bekers en broodtrommels), nieuwe knutselspullen of bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek! Hier staat hoog op mijn verlanglijstje nog elektrische tandenborstels voor de kids!

3. Cadeau om te dragen

Het derde cadeau is er één om te dragen. Dus bijvoorbeeld een leuk setje kleding voor de kerstdagen (De meeste collecties hangen al in de winkel..) of een paar nieuwe regenlaarzen. Toen ik zelf klein was kreeg ik ieder jaar van sinterklaas een lekkere warme pyjama, een traditie die ik graag voortzet. Zo krijgen de kinderen ieder jaar een lekkere warme pyjama die daarna nog de hele winter lekker gedragen kan worden.

4. Cadeau om te lezen

Als laatste een cadeau om te lezen, want ieder kind wordt blij van een nieuw boek. Benthe krijgt een mooi leesboek om zelf te lezen en voor Youri kopen we een zoekboek. In de bibliotheek vind hij het namelijk geweldig om een zoekboek uit te kiezen. Hij vermaakt zich hier ook altijd wel even mee.. Terwijl prentenboeken meestal in mum van tijd uit zijn!

Wat vinden jullie van de 4 cadeautjes regel? Hoeveel cadeautjes kopen jullie?

2 comments on “Sinterklaas | ‘De 4 cadeautjes regel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge