Tag | De mobiele telefoon tag

Mobiele telefoon Tag

Bij Gera kwam ik de Mobiele telefoon tag tegen. Oorspronkelijk werd de Mobiele telefoon tag bedacht door Sylvia van A Lovely Adventure. Wil je weten welke apps ik veel gebruik en wat ik het meeste doe op mijn telefoon? Lees dan verder!

Wanneer kocht/kreeg je je eerste telefoon en welke telefoon was dit?
Ik geloof dat ik in de 3e klas zat. Je kon toen bij de c1000 sparen voor een telefoon. Zo’n Motorola-koelkast geval…

Hoeveel telefoons heb je inmiddels al versleten?
Dat zijn er wel een aantal. Ik heb dus die Motorola gehad, een Nokia, nog een Motorola, een Sony Ericsson, de iPhone 3s, 4s, 5s en 6s, de Huawei. Ik heb ze denk ik niet allemaal genoemd. Maar denk wel bijna allemaal.

Ben je team Android of team Apple? Zou je ook bij het andere team kunnen horen?
Jarenlang ben ik al team Apple… Echter heb ik dit jaar in 2 maanden tijd 2 iPhones versleten… Ik ben nu dus eventjes team Android omdat een nieuwe iPhone gewoon ontzettend veel geld kost. En Android bevalt eigenlijk ook heel goed.

Welke telefoon heb je op dit moment en hoelang heb je hem al?
Momenteel heb ik dus sinds juni geen iPhone meer maar een Huawei P8 Lite (2017)

Welke kleur heeft je telefoon?
Vroeger koos ik altijd zwart. Daarna een tijdje een witte gehad. De Huawei die ik nu heb is Gold en die vind ik wel erg mooi.

Heb je een abonnement of prepaid?
Abonnement, deze verloopt over een paar maanden. Dan stap ik over op Sim Only.

Wat is de hoogte van je abonnement of hoeveel geef je per maand uit als je prepaid hebt?Tsja… 45 euro geloof ik. Dat is dus de prijs met het iPhone toestel erbij. Als ik straks over ga op Sim Only zal het denk ik rond de € 22,00 zijn.

Gebruik je telefoon accessoires? bijv hoesje, selfie-stick, extra lenzen, powerbank etc.
Ik heb een doorzichtig hoesje om mijn telefoon. Ergens in de kast moeten nog een selfiestick (1x gebruikt) en een Powerbank (amper gebruikt) liggen.

Welke apps heb je allemaal op je telefoon staan en welke gebruik je het meest?
Best heel veel!|
De apps die ik het meeste gebruik zijn;
Facebook, Instagram, Mail, WhatsApp en de krant. Deze gebruik ik dagelijks.

Daarnaast nog Bankzaken, Agenda, Pinterest, WordPress. P!cnic voor de boodschappen, Folder app om de laatste folders te bekijken. De app van het KDV om extra dagen / vrije dagen aan te vragen. Ook gebruiken we voor het werk een app waarin de roosters etc. staan. Ook niet onbelangrijk! Soms bestel ik iets via AliExpress. Ook daar heb ik een app van.
Voor de kinderen heb ik er een tandenpoetsliedje op staan! Dat motiveert ze om iedere dag hun tanden 2 minuten te poetsen omdat ze daarna een beloning krijgen van het tandenpoetsmannetje!

Welk spel speel je altijd op je telefoon en hoe vaak speel je dit?
Candy Crush is eigenlijk het enige spel wat ik echt speel. Soms speel ik het dagelijks, dan weer weken niet. Ik heb er een beetje een haat liefde verhouding mee.

Hoelang zit je globaal per dag op je telefoon?
Oef dat is wisselend. Eigenlijk teveel. Soms heb ik ’s avonds zin om een boek te lezen en dan denk ik: ,,nog even FB checken ofzo” en ja dan hang je. Voor je het weet is de avond al om! Op werkdagen een stuk minder dan op vrije dagen. Heel gemakkelijk heb je je telefoon vaak naast je liggen of pak je hem onbewust toch weer.

Wat mis je aan of op je telefoon? (betere camera, extra simkaart, meer geheugen etc.)
Meer geheugen. Vrij snel loopt het geheugen vol (had ik met de iPhone ook) en dan is je telefoon een stuk langzamer. Verder mis ik eigenlijk de emailapp van de iPhone. Die vond ik zo fijn!

Maak je regelmatig een back-up van je bestanden?
Foto’s worden bijna dagelijks gebak upt. De rest maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Bijna alles gaat tegenwoordig vanuit de cloud.

Wat gaat er door je heen als je, je telefoon kwijt zou zijn of gestolen is?
Dat is me dit jaar dus gebeurd. Buiten het feit dat het K.. is, ben ik niet direct in paniek. Doordat mn foto’s eigenlijk bijna dagelijks ge backupped worden mis ik hooguit een paar foto. De rest boeit me niet zo. 

Zou je een dag / week / langer zonder je telefoon kunnen?
Voor mijn Day Zero Project heb ik als een van de punten dat ik maandelijks mijn telefoon 24 uur uit zet. De eerste paar maanden ging dat goed. Daarna vergat ik t steeds.  Het zal even wennen zijn, maar ik denk dat ik best een tijd zonder zou kunnen. 

Welke telefoon staat er op je verlanglijstje?
Als ik dan toch een telefoon erop mag zetten is het wel weer de nieuwe iPhone!

Neem je je telefoon mee naar de wc?
Meestal wel! Even een blog bekijken of een spelletje doen. Het toilet is echt een moment van rust voor mij (als de kinderen op bed liggen).

Dit was mijn versie van de Mobiele telefoon tag alweer. Wil je hem overnemen?
Vergeet dan niet Sylvia van A Lovely Adventure te vermelden als bedenker van de Mobiele telefoon tag!

3 comments on “Tag | De mobiele telefoon tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge