Tag | #SOSfamilietag!

In december staat bij meeste mensen in de westerse wereld de familie centraal. Helaas hebben er ook mensen geen fijne feestdagen, omdat ze geen familie hebben om de dagen mee door te brengen. Daarom heeft SOS Kinderdorpen samen met Laura de #SOSfamilietag bedacht. 

Mijn #SOSfamilietag

 1. Kun je jouw familie omschrijven?

  Ik kom uit een gezin met een vader, een moeder en een broertje. Een klein, maar wel erg warm en fijn gezin! Mijn ouders zijn allebei geboren in een groot gezin en dus heb ik veel ooms, tantes, neefjes en nichtjes. De familiedagen zijn dan ook één dolle boel en erg gezellig!
  Daarnaast heb ik een erg leuke schoonfamilie die ik natuurlijk cadeau heb gekregen tijdens mijn relatie!

 2. Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.

  Familie betekend voor mij erg veel! De herkenning van eigenschappen, alles van elkaar weten en natuurlijk ontzettend met elkaar kunnen lachen!

 3. Hoe vaak zie jij jouw familie?

  Wij zijn onze gezinnen in ieder geval iedere maand wel een keer! Daarnaast passen de beide oma’s op, zodat we die vaak iedere week wel een keer zien!

 4. Wat maakt jouw familie bijzonder?

  Ik heb twee enorme families, wat het toch wel bijzonder maakt is dat mijn moeder uit een gezin van 9 kinderen komt en mijn vader uit een gezin van 8!! Ik heb dus enorm veel neefjes en nichtjes.. Er zijn zelfs neefjes en nichtjes die jonger zijn dan Benthe.. Zij vind het dus altijd erg leuk om een familiedag te hebben.

 5. Wat is je verdrietigste familieherinnering?

  Mijn oma is bijna twee jaar geleden overleden, veel te jong ze was nog geen 70! Ik was op dat moment hoogzwanger en wat had ze graag ook  Youri nog willen ontmoeten..

 6. Wat is jouw mooiste familieherinnering?

  Vroeger woonden mijn opa en oma op een enorme boerderij (mocht ook wel met negen kinderen..) en als wij met alle neefjes en nichtjes samen bij onze opa en oma logeerden dan was het één groot feest.

 7. Wie uit de familie laat jou het meest lachen?

  Mijn kinderen kunnen mij zo ontzettend laten lachen! Ze doen vaak boeven dingen, maar kijken wij mij dan zo aan dat ik alleen maar kan lachen..Kleine bengels.

 8. Hebben jullie een geliefd familierecept?

  Toen ik klein was ging ik in de kerstvakantie altijd een dag naar m’n oma toe. Dan bakten we heerlijke “kniepertjes”, platte nieuwjaarsrolletjes! Zo ontzettend lekker…

 9. Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?

  Op vakantie gaan! Heerlijk een weekend of week met z’n allen weg en genieten van de tijd samen!

 10. Wat is jouw familiewens voor 2017?

  Mijn wens is dat iedereen gezond mag blijven en gelukkig is komend jaar!

Over SOS Kinderdorpen

Ieder kind een liefdevol en veilig thuis. Dat is het doel van SOS Kinderdorpen, een non-profit organisatie die al meer dan 50 jaar bestaat. De organisatie zorgt dat kinderen zonder ouders of kinderen die hun ouders dreigen te verliezen worden opgevangen. Dit doen zij door het kind een nieuw thuis te geven in een SOS kinderdorp.

Bij kinderen waarbij hun ouders niet goed voor hun kunnen zorgen, wordt er een familieversterkend programma aangeboden. Het gezin krijgt dan ondersteuning bij de basisbehoeften/voorzieningen, opvoedvaardigheden en de economische situatie. Hierdoor kunnen de kinderen bij hun eigen ouders blijven opgroeien en (weer) naar school gaan.

Ik heb ondertussen wat geld overgemaakt naar deze stichting die zorgt voor het welzijn van kinderen! Hadden jullie wel eens gehoord van SOS kinderdorpen? 

One comment on “Tag | #SOSfamilietag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge