Uitje | Prinsen en Prinsessendagen op Paleis ’t Loo

prinsen en prinsessendag

Onlangs maakte ik een zomervakantie bucketlist met de kinderen.Een van de dingen die ik graag wilde doen met ze was naar een kasteel gaan met ze.
Uiteindelijk kozen we ervoor om naar Paleis ’t Loo te gaan met ze. Oke niet helemaal een kasteel, maar ik reken het goed!

Paleis ’t Loo is momenteel niet open voor bezoekers. Dat wil zeggen het Paleis zelf. Om het Paleis heen is nog genoeg te doen, te zien en te beleven. Deze maand zijn ze alleen nog op dinsdag 21 augustus en woensdag 22 augustus. Deze week dus!

Prinsen en Prinsessendagen

In de maanden juli en augustus hebben ze op dinsdag en woensdag prins(essen) dagen! Superleuk! Wij zijn dus op een van de prins(essendagen) geweest. De kinderen kunnen dan ook verkleed komen (of je koopt daar een mooie prinsessenjurk of prinsenmantel). Saar wilde haar prinsessencape graag om en Senn wilde toen ook verkleed. Gelukkig had ik nog een ridderpak in de kast liggen, dus ook hij kon leuk verkleed!

Online kocht ik vast kaartjes, want ik wist niet hoe druk het zou zijn. De prijs viel mij reuze mee! Voor dit geld kon je nog eens een dagje weg! Ik moest 19 euro afrekenen voor 4 personen (Saar is nog gratis).

Toen we er waren konden we eigenlijk vrijwel doorlopen. Eenmaal binnen had je de mogelijkheid om over het terrein zelf te lopen naar het Paleis of door bijvoorbeeld de paardentram of paardenkoets te nemen. We besloten om met de paardentram te gaan (1,- p.p.)

Tevens waren hier ook al een aantal activiteiten. De kinderen konden een kroon of medaille knutselen, schminken, de koninklijke stallen bezoeken en een boekje voor de speurtocht halen.

schminken

Leuk weetje: Benito, het favoriete paard van Prinses Beatrix staat hier ook!

Na een paar minuten stopten we bij het Paleis en kon het uitkijken beginnen! Via het Restaurant (slim) liep je de Paleistuin in. Op het grote groene (jaja, heel mooi groen zelfs) veld stonden allemaal spelletjes klaar voor de kinderen. Ze konden er stokpaard lopen en boogschieten. We hebben allebei de activiteiten gedaan en de kinderen waren met name niet weg te slaan bij het stokpaardlopen. Ik denk dat ze wel 4 of 5 rondes gedaan hebben.

Het dak op!

Als je een stukje doorloopt kom je bij de lift en trappen naar het dak. Deze zijn wel bereikbaar en ook echt een aanrader! Wat een mooi uitzicht heb je vanaf daar! Omdat de kinderen hoog nodig een toilet moesten bezoeken besloten we al gauw weer naar beneden te gaan.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Je kan er ook voor kiezen zelf een lunch mee te nemen, maar wij kozen ervoor om wat in het restaurant te nuttigen. Ze hadden er bijvoorbeeld echte prins(essen)tosti met een glas limonade voor 3,95. Dat vind ik nog schappelijk!

prinsen en prinsessendag

De paleistuinen

Via de Paleistuinen die schitterend aangelegd zijn met mooie bloemen, wandelpaden, fonteinen en beelden kwamen we achterin uit. Hier waren ook nog wat activiteiten voor de kinderen. Zo konden ze koning Willem ||| en koningin Mary ontmoeten met hun hofhouding en was er een goochelshow. Superleuk die show. Ik moest ook een paar keer kijken hoe die beste man die kunstjes uithaalde. Sterker nog, van sommige snap ik het nog steeds niet.

We besloten om weer rustig terug te lopen, de kinderen werden moe en we hadden ze nog een ijsje beloofd. Helaas stond er een lange rij bij de ijssalon dus moesten ze wachten tot we weer aan het begin waren. Danny en Senn besloten terug te lopen, terwijl ik met Saar in de koets ging. We moesten een paar rondjes wachten omdat er maar 10 personen in konden, maar het was het wachten zeker waard. Ondertussen was Danny al met Senn in de rij gaan staan om te schminken, dus daar konden we mooi bij aansluiten.

paleis t loo paleis t loo

 

Ik vond het een ontzettend leuke dag, waarbij voor de kinderen veel georganiseerd was. Ik weet niet of ze het op een normale dag ook zo leuk gevonden hadden!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge