Winter | 5 tips voor een wandeling met kinderen

De winter is een uitgelezen kans om een heerlijke wandeling in het bos te maken! Vandaag delen wij 5 tips om de wandeling met kinderen goed te laten verlopen! 

Welk kind komt niet thuis uit school met de vraag of ze ‘spullen’ mogen zoeken in het bos of park in de buurt? Maar hoe vaak loopt een wandeling in het bos niet uit op een flop, want de ene heeft het koud, de andere heeft zere voeten en weer een ander heeft gewoon geen zin meer.. Met onderstaande tips wordt een wandeling in het bos een stuk gezelliger en wedden dat de kinderen vaker willen gaan?!

Tip 1  ” Kies een kindvriendelijke route ” 

Begin bij het begin en stippel thuis alvast een mooie route uit voor je wandeling. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Staatsbosbeheer. Daar kun je gemakkelijk zoeken waar er in je buurt een leuke kindvriendelijke route te vinden is. 
Maar meestal staan er bij ingangen van natuurparken ook informatieborden met leuke routes. Kies een afstand die je kinderen met gemak kunnen lopen. 

Tip 2 ” Trek de juiste kleding aan ” 

Niets is zo vervelend dan verkleumde kinderen en natte sokken. Dus zorg voor een fijne (het liefst winddichte) jas en fijne regenlaarsjes. Wij mochten op Schoenenfashion voor beide kids een paar leuke Bergstein regenlaarsjes uitzoeken. We kozen voor Youri een paar stoere donkerblauwe laarsjes en Benthe koos zelf mooie rode laarsjes uit.

De Bergstein laarsjes bevallen erg goed, ze zitten lekker (aldus de kids) en zijn goed waterdicht. De laarsjes zijn gemaakt van natuurrubber en warm gevoerd!

Tip 3 ” Neem voldoende eten en drinken mee ” 

Zelf nemen we altijd een rugzak mee met daarin het volgende:
– Drinken (meestal water en soms pakjes drinken voor de kids)
– Fruit
– Koekjes
– Snoetepoetsers, ideaal voor vieze handjes en gezichtjes!

Tip 4 ” Zoeken naar…” 

Kastanjes, bladeren, mos, eikels en ga zo maar door! Er is zoveel moois te vinden in de herfst in het bos. Met al deze herfstvondsten kun je bij thuiskomst natuurlijk de leukste dingen knutselen!

Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als schatzoeken? Wij gaan regelmatig het bos in om een geocache op te lossen. Meestal loop je langs verschillende punten waar je een puzzeltje moet oplossen, dingen moet tellen of iets moet opzoeken. Uiteindelijk vind je de coördinaten waar je een doosje vind met een lijstje waarop je je naam schrijft en soms zit er spulletjes in die je kunt ruilen! Een leuke interactieve manier van wandelen en vooral leuk voor de oudere kinderen. 

Tip 5 ” Foto’s laten maken ” 

Deze zomer deelde ik al de tip om een camera mee te nemen voor je kinderen tijdens een wandeltocht. Vaak neem ik mijn camera mee in de rugzak, maar ook Benthe haar Vtech Kiddizoom zit er vaak in.

Zo leuk dat zij steeds meer oog voor fotografie krijgt! Maar niet alleen mooie foto’s zijn het resultaat, maar ook een enthousiast meisje die graag mee gaat wandelen met haar camera..

Gaan jullie ook graag naar het bos? En hebben jullie nog fijne tips?

Deze blog bevat opgestuurde producten

12 comments on “Winter | 5 tips voor een wandeling met kinderen

  1. Heel leuke tips! Zal ik onthouden voor later, want m’n dochtertje is nu nog veel te klein (9 maand bijna) om deze toe te passen. Al vindt ze het nu ook wel al ontzettend leuk om rond te banjeren!

  2. Eigenlijk ga ik alleen in de herfst graag naar het bos vanwege die prachtige herfstkleuren. In de lente of in de zomer dan benauwt een bos mij al snel en ga ik liever naar een natuurgebied met prachtige vergezichten of andere uitkijkpunten.

  3. Ik ga zelf ook zeer graag in het bos wandelen. Mijn pleegdochter nam ik steeds mee naar het bos als het “druk was in haar hoofd”, daar werd zij echt weer rustig van. Bij mij heeft het hetzelfde effect eigenlijk. Zo jammer dat ik het zelf niet zo vaak meer kan sinds een verkeersongeluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge