Vakantieplannen | Wat doen we dit jaar?

Vakantieplannen. Wat zullen we dit jaar eens gaan doen?!
Ik wil graag nog zoveel leuke dingen doen! Ik wil nog naar Denemarken en Zweden met de kinderen, Ik wil nog naar Frankrijk,ik wil naar Zeeland, ik wil dolgraag weer naar Oostenrijk, ik wil naar Spanje en oja! Het lijkt mij ontzettend gaaf om een keer met de kinderen een Interrail trip te doen, maar daarvoor moet Saar net iets ouder zijn vind ik! Kortom ik wil nog zoveel!!!

Kamperen of een Bungalow huren

Voor ons geen luxe vakanties in die “Luxe all inclusive hotels” ofzo. Dat trekt mij niet zo! Ik ga veel liever kamperen of huur ergens een stacaravan, bungalow of huisje.

Spanje, Frankrijk, Denemarken of Zweden?

We willen heel graag naar Spanje op vakantie. We zijn nu al een paar keer op Park Playa Bara geweest en daar willen we heel graag samen met onze kinderen, tante en neefje nog een keer naartoe. Daarvoor mogen we wel flink in de buidel tasten. 2 weken in een bungalow daar kost toch al gauw €2.100,00 en dan zijn we er nog niet. We moeten er nog heen, 2 overnachtingen en daar willen we ook nog eten en drinken hebben. Daarnaast vind ik dat Saar net iets ouder moet zijn. Dan krijgt ze alles net iets beter mee en heeft ze geen middagslaapje meer nodig. We hebben dit dus even vooruit geschoven.

Heel graag wil ik ook naar Frankrijk met ons gezinnetje. Ik heb zelf jaren stage gelopen en vakantiewerk gedaan op een camping in de Dordogne. Daar wil ik graag nog een keer naar terug. In ieder geval naar die regio.

Denemarken en Zweden staat ook nog hoog op mijn lijstje. Legoland, de prachtige natuur, de rust. Het lijkt mij heerlijk!

Dit jaar

En zo dachten wij ook na over aankomende zomervakantie. Omdat Senn nu naar school gaat ben je wel redelijk aan de vakanties gebonden. Hij is nog niet leerplichtig, maar ik vind het ook niks om hem uit zijn klasje weg te halen voor de vakantie. Daarnaast is er in de schoolvakanties veel meer aanspraak voor de kinderen op vakantie.

Wij hebben nu onze vakantie gespreid aangevraagd. Dit om zo weinig mogelijk opvang voor Senn te hoeven regelen. Saar kan gewoon naar het KDV dus dat is geen probleem. We hebben nu de vakantie zo aangevraagd dat we alleen de eerste en de laatste week van de zomervakantie hoeven te overbruggen. Daar tussenin zitten dus 4 weken vakantie. Ik heb hiervan de eerste 3 aangevraagd en Danny de laatste 3. Samen hebben we dus 2 weken tegelijk vakantie.

Seizoensplaats

Mijn moeder heeft dit jaar voor het eerst een caravan en deze heeft ze vanaf april t/m september op een ontzettend leuk park hier in de omgeving staan. Hier kunnen wij dus ook een aantal keer terecht. Misschien dat we daar wel een weekje in de zomervakantie heengaan, of misschien toch nog een weekje “echt weg”. Of gaan we bij mooi weer heerlijk een paar dagen kamperen op Texel.

Dagjes uit

Zoals je leest zijn we er nog niet over uit. In huis moet ook nog het een en ander gebeuren. Dus wie weet pakken we dat wel aan. Ik hoop stiekem dat de Jumbo ook weer zo’n leuke Dagjesuitactie heeft zoals de voorgaande jaren. Dan kunnen we ook lekker voordelig wat attractieparken of Dierentuinen bezoeken (Bron: volgens Jumbo.com, kun je weer vanaf 22 maart t/m 5 mei sparen hiervoor, dat is dus een JA).

Dagje uit

Ik hoop gewoon dat de zomer in Nederland weer een hele mooie droge en warme zomer gaat worden! Lekker zwemmen en buiten zijn met de kinderen!

Hebben jullie al vakantieplannen of nog leuke tips voor de vakantie?

 

De uitgelichte afbeelding komt van Pixabay

6 comments on “Vakantieplannen | Wat doen we dit jaar?

  1. Daarom ben ik ook blij met de actie van de Jumbo! Als je een beetje mazzel hebt kun je al voor 5 euro p.p. naar de dierentuin! Je kunt voor 1 euro per kaartje extra zekerheid bijkopen dat je de dag kan ruilen bij bijv. slecht weer! Dan is een dagje uit nog betaalbaar! Ik vind de prijzen echt belachelijk. Even naar de dierentuin met je gezinnetje is anders al gauw 100 euro!

 1. We hebben hier in huis heel wat verbouwingen gehad en ook een eerste communicant in huis.
  Dus we zouden NIET gaan dit jaar.

  Maar mijn man werkt héél veel, lange dagen en weekends en is vaak in het buitenland voor zijn werk.
  Als hij niet echt ‘op vakantie’ gaat, dan laten ze hem niet gerust en heeft hij dus ook geen vakantie.
  Als we weg gaan, gaat de telefoon van het werk helemaal uit – alleen de CEO heeft dan zijn privé nummer.

  Dus we hebben besloten om toch maar te gaan! We gaan in augustus twee weken naar Kroatië.

  1. Dat is soms ook heel verstandig! Mijn man wordt ook dag en nacht gebeld voor zijn werk. Ook als het alarm snachts afgaat is hij vaak de klos. Geniet van jullie vakantie tegen die tijd! Kroatië schijnt erg mooi te zijn!

 2. Fijn dat je het zo hebt kunnen plooien dat je maar twee weken vakantie hoeft te overbruggen. In veel plaatsen zijn de laatste vakantieweek leuke kindervakantiekampen waar een kind overdag kan spelen. Misschien is dat iets voor de laatste week?
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Moet je kijken!My Profile

  1. Dat zou over een paar jaar wel leuk zijn inderdaad! Ik ging vroeger graag naar Bouwdorp of Bijbelweek. Voor nu vind ik hem nog te jong daarvoor. Daarnaast hoef ik alleen de maandag en de donderdag te overbruggen. Gelukkig hebben we veel lieve familieleden die graag oppassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge