Van appartement naar woonhuis! | UPDATE

Een aantal weken geleden vertelde ik al dat we ons appartement te koop hadden staan en we ook al een bod gehad hadden… Hoe is dit afgelopen? Gaan we verhuizen of niet?

Verhuizen of niet?

Uiteindelijk hebben we 3 biedingen gehad. Je kan er voor kiezen om ze tegen elkaar uit te spelen, met de kans dat ze afhaken of je gaat met de hoogste bieder in zee. Wij kozen voor het laatste (die bood direct onze vraagprijs). Helaas voor ons hebben wij ons appartement 9 jaar terug veel te duur gekocht en hebben we nu helaas een restschuld. Dat kleine beetje wat je er misschien extra door kreeg maakte voor onze restschuld niet heel veel uit (tuurlijk maakt het uit, maar wij wilden liever verkopen dan risico lopen).

Bieden

Omdat wij al een aantal huizen bezichtigd hadden en eigenlijk steeds weer terugkwamen bij het huis van onze eerste bezichtiging, hadden wij voordat ons huis te koop stond al een bod uitgebracht (op basis van verkoop eigen woning). Helaas wilden de verkopers daar niet in mee gaan. Gelukkig bleek 5 dagen later dat ons appartement vrijwel zeker verkocht was, dus hebben we alsnog een bod uitgebracht! Wachten duurt altijd lang, maar als er dan een weekend tussenzit duurt het extra lang! Maandagmiddag volgde er een tegenbod waarop wij ook weer een terugbod gedaan hebben. Deze werd dezelfde middag nog akkoord gegeven en zo kreeg ik 1 dag voor mijn verjaardag dus een huis voor mijn verjaardag! We zijn er ontzettend blij en gelukkig mee!

Wie had dat gedacht?! Eind augustus besluiten je huis te koop te gaan zetten, terwijl je denkt dat het niet mogelijk was en half september je huis verkocht hebben?!

Ontzettend leuk en spannend allemaal! Begin december gaat het allemaal gebeuren en zo eindig je het jaar dus compleet anders dan we verwacht hadden! Nu leuk gaan nadenken over de inrichting etc! We gaan van een 90m2 naar 125m2 met een bad, tuin, zolder en een grote leefkeuken! Heerlijk!

Wat kan er nu nog mis gaan?

Het enige wat nog mis kan gaan is dat onze kopers de financiering niet rond krijgen… Onze financiering is op dat stukje na wel helemaal geregeld. Dus zodra we horen dat de kopers het ook rond hebben gaat de champagne open!

4 comments on “Van appartement naar woonhuis! | UPDATE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge