Verbouwing | Van rommelzolder tot kinderkamer

Een half jaar geleden zijn wij verhuisd! In ons nieuwe huis hadden we eindelijk een zolder met een vaste trap, maar het was nog één grote vlakte die niet geïsoleerd was. Daarom zijn wij een aantal weken geleden begonnen met de verbouwing op zolder.

Van zolder tot kinderkamer

Al vrij vlug toen we hier woonden hadden we plannen om van de zolderkamer een kinderkamer te gaan maken. Youri slaapt nu gelukkig nog in een klein ledikantje, maar zijn kamer is echt te klein voor een éénpersoonsbed, normale kledingkast en bijvoorbeeld nog een speelhoekje. Benthe heeft veel vriendjes en vriendinnetje die net ook van kamer zijn veranderd en die ook op zolder zijn gaan slapen. Dus het plan is om Benthe haar kamer op zolder te gaan maken en Youri daarna gaat  verhuizen naar de kamer van Benthe.

img_0233

Verbouwing

Nu is de zolder nog één grote lege ruimte, zonder tussenwanden, kasten en isolatie. Daarom is ons eerste doel om de hele ruimte te isoleren en kasten te maken zodat alle rommel netjes weggewerkt is. Ik ben gezegend met een handige man, vrienden en familie, zodat er geen timmerman aan te pas hoeft te komen.

Ideeën

Ik ben echt een groot fan van pinterest en heb de laatste tijd veel rond te snuffelt om zo te kijken welke kleuren, materialen e.d. we kunnen gaan gebruiken. Ik wil de kamer neutraal houden, zodat we niet over een aantal jaar de hele kamer weer opnieuw moeten verven/behangen! Ook samen met Benthe heb ik op pinterest rond gekeken en haar laten kiezen wat zij mooi vind. Gelukkig is haar smaak dezelfde als de mijne en kiezen we waarschijnlijk voor een lichte groen/blauwtint gecombineerd met licht roze.

Binnenkort hoop ik dat al wat meer dingen van de zolder kan laten zien! Klussen jullie ook graag zelf? Of laten jullie zulke klussen doen door een bedrijf?

3 comments on “Verbouwing | Van rommelzolder tot kinderkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge