Verhuizen | 10 dingen die ik niet ga missen

blond en bruin verhuizen

Nu we gaan verhuizen naar een heerlijk woonhuis met tuin zijn er natuurlijk een aantal dingen die ik niet ga missen… Ik zet ze voor je op een rijtje!

10 Dingen die ik niet ga missen als we verhuizen

 1. De afwas
  Momenteel hebben we geen afwasmachine. Alle vaat doen we dus met de hand.
 2. Het vuilnis
  Doordat we hier afval scheiden, geeft het ook meer “rotzooi” en ongemak. We hebben niet even een kliko waar je naartoe kunt lopen. We hebben hier een afvalscheiding plan. Dit betekend dus dat we moeten betalen voor alles wat we in de ondergrondse containers gooien. Echter wordt het plastic maar 1x in de week opgehaald. Dit mogen we dus alleen woensdagochtend langs de weg zetten. Als ik dus meer dan 1 zak heb staat mij deze flink in de weg! Groen wordt nu niet gescheiden. Dus etensresten enzo verdwijnen gewoon in de “normale” vuilniszak. Straks hebben we eigen vuilcontainers en kunnen we makkelijker vuil scheiden en wegbrengen.
 3. Sjouwen met de boodschappen.
  We wonen aan het einde van de galerij, wat heerlijk is, behalve als je de boodschappen moet doen en de galerij helemaal over moet. tegenwoordig gebruik ik er dus ook een steekwagentje (of Picnic) voor.
 4. De lift
  Als hij in storing of onderhoud is. Ik heb wel eens beneden gestaan met boodschappen, kinderwagen en kind in de maxi Cosi. Niet heel fijn en handig 🙂
 5. Schreeuwende kinderen in de lift / portaal
  Kinderen willen nog wel eens luidruchtig zijn. In de lift en in het portaal bij de lift galmt dat enorm.
 6. De rochelende en hoestende onderbuurvrouw
  De onderbuurvrouw heeft echt zo’n vieze rokershoest (en stem). Als het ’s avonds stil is in huis dan hoor je haar vaak heel hard en vies hoesten.
 7. Weinig ruimte om de was te laten drogen
  Bij mooi weer kunnen we de was drogen op het balkon. in 75% van de tijd gaat dat in NL natuurlijk niet op. Op de badkamer is niet heel veel ruimte om de was op te ruimen. Je moet je was dus wel gespreid doen.
 8. Weinig speelruimte voor de kinderen
  Hoe heerlijk is het om straks de tuindeur open te zetten en de kinderen “los” te laten. Op de galerij of het balkon gaat dat niet. Je moet altijd met ze mee of in de gaten houden dat ze nergens opklimmen. We wonen 4 hoog dus met een bal spelen gaat niet en als ze ergens opklimmen dan wil ik niet dat ze 4 verdiepingen naar beneden vallen.
 9. Alles gelijkvloers.
  Het is een groot voordeel om alles gelijkvloers te hebben, maar er zit ook een nadeel aan. Als er bijvoorbeeld visite komt of weggaat komen die altijd als eerste langs de kamer van Saar. Ook de intercominstallatie gaat behoorlijk hard af. Ik heb de mazzel dat de kinderen er 9 van de 10 keer doorheen slapen, maar je schrikt je rot als hij afgaat.
 10. De galerij
  Ondanks dat het fijn is om aan het einde van de galerij te wonen, heeft het ook nadelen. Als je iets vergeten bent of haast hebt is de galerij enorm lang. Hoe vaak ik wel niet op en neer gelopen ben om de autosleutels, een schooltas of een van de kids bij de deur op te halen…

2 comments on “Verhuizen | 10 dingen die ik niet ga missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge