Verhuizen | Wat kan er allemaal mis gaan?

verhuizen blond en bruin

Nu we zelf gaan verhuizen zijn we onderweg een aantal hobbels tegen gekomen die de verhuizing kunnen beïnvloeden. Ik zet ze op een rijtje voor je.

 1. De kopers zijn er niet als het koopcontract getekend wordt…
  Helaas stonden onze kopers met autopech langs de weg. Omdat ze niet uit deze regio kwamen was het ook niet 1,2,3 geregeld dat ze bijvoorbeeld opgehaald werden. Een week later hebben ze gelukkig alsnog getekend.
 2. Er mist een minuscuul onderdeel op de werkgeversverklaring…
  Op de werkgeversverklaring van Danny was bij de handtekening niet ingevuld door wie hij ondertekend was. Dat is dus iets waar je zo overheen leest.
 3. De taxatie valt lager uit waardoor de kopers de hypotheek niet rond kunnen krijgen…
  Ons huis werd bijna 3.000 euro lager getaxeerd dan de verkoopprijs. Hierdoor kregen de kopers de hypotheek niet rond. Gelukkig was het geen probleem om een tweede taxatatierapport in te dienen en was de koper bereid om 2x taxatiekosten te betalen.
 4. De afspraak voor een nieuwe taxatie wordt vergeten door de taxateur…
  Omdat ik er ’s middags zelf niet bij kon zijn was de makelaar bereid om aanwezig te zijn als de taxateur kwam… Echter kwam de taxateur dus niet. Dit is gelukkig dezelfde avond nog rechtgetrokken en goedgekomen.
 5. De ontbindende voorwaarden moeten verschoven worden…
  Doordat de taxatie over gedaan moest worden kwam de datum van de ontbindende voorwaarden in de problemen. We hebben deze in goed overleg een week opgeschoven.
 6. Er komt een verzoek om de ontbindende voorwaarden nog een keer te verschuiven…
  Na het weekend blijkt dat een week waarschijnlijk niet genoeg is. de doorlooptermijn voor een aantal punten is 6-8 dagen. Na overleg met onze tussenpersoon en de tussenpersoon van de kopers hebben we besloten dat we de ontbindende voorwaarden nog niet gaan verschuiven. Ja we verschuiven wel iets, maar blijven nog binnen onze eigen voorwaarden waardoor wij niks bij de verkopers van ons aanstaande huis hoeven neer te leggen.

Dit zijn de dingen waar we tot nu toe tegenaan gelopen zijn. Zijn jullie nog gekkigheden tegen gekomen bij de verkoop van jullie huis?

4 comments on “Verhuizen | Wat kan er allemaal mis gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge