Verven met stoepkrijt + DIY Recept

verven met stoepkrijt

Stoepkrijt, wie is er niet mee opgegroeid?

Als kind speelde ik ook met stoepkrijt en ik kon niet begrijpen waarom m’n ouders dat zo irritant vonden. Als je het zat bent spuit je het toch gewoon weg of je wacht op de welbekende regenbui? 

Ik weet nog dat mijn zusje volgens mij een jaar of 5 werd en mijn buurvrouw toen ik weet niet hoeveel van die doosjes gekocht had en alle stoepkrijten los ingepakt had.
Volgens mij waren het wel 100 van die klere krijtjes haha.

Nu ik zelf kinderen heb begrijp ik het maar al te goed. Het krijten wat ze ermee doen is geen probleem. Maar de rotzooi die ze achterlaten is een heel ander verhaal.

  • Ze breken de krijtjes doormidden. Overal kom je stukjes krijt tegen in de tuin (dat hopen we dan maar, want ze zijn in huis ook wel eens aan de slag gegaan).
  • Ze zien ineens overal een potentieel kleurobject in. Niet alleen de tegels worden gekleurd, maar als je niet oplet zit alles onder. De schuur, de schutting, de loungeset, ga zo maar door.

Verven

Toen ik gisteren bij de Hema liep kwam ik deze verven met stoepkrijt set tegen. Waar begin je aan zou je denken, maar ik vind het ideaal!
Geen geëtter met stukjes stoepkrijt je die overal tegenkomt. Als de potjes leeg zijn is het ook gewoon op. Volgens mij is 1 zo’n zakje wat erbij zit voor 1x gebruik, maar ik heb er steeds maar een klein beetje in gedaan zodat de kleur ook minder goed zichtbaar is.

De kinderen vonden het super! Letters verven, tegels inkleuren, kijken wie de mooiste combinatie kon maken op de tegels etc.

Voor nu was het leuk om eens uit te proberen. Mochten ze het vaker willen doen dan zal ik zelf stoepkrijtverf maken denk ik. Ik heb het nog niet los in poedervorm gevonden in de winkel en als je zelf maizena en plakkaatverf in huis hebt komt je een heel eind!

verven met stoepkrijt blond en bruin stoepkrijt

Hieronder het recept om zelf stoepkrijtverf te maken;


Je hebt nodig:

  • Maïzena, gewoon de goedkoopste die er is
  • Water
  • Een paar druppels verf (gewone plakkaat/schoolverf werkt goed)
  • Een paar bakjes om de verf in te mengen
  • Kwasten of sponsjes om mee te schilderen.

Bereidingswijze;

Doe een kloddertje verf in een bakje. Giet er water bij tot het bakje net over de helft vol zit en meng de verf en het water goed door elkaar.
Schep er een paar eetlepels maïzena bij en blijf goed roeren.
(maïzena laat zich niet makkelijk door het water roeren, dus rustig roeren tot je een dikkere, maar vloeibare massa krijgt. Als het te dun is doe je er gewoon wat maïzena bij, als het te dik is wat meer water)

Conclusie:

Natuurlijk komt hier ook zooi van, maar ik vind niet meer overal stukjes stoepkrijt
Uiteraard zullen ze heus nog wel echt stoepkrijt krijgen, je ontkomt er niet aan en er zijn nog heel veel andere leuke dingen te doen met stoepkrijt, maar ik vond dit wel een leuk alternatief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge