Vrijdag Tagdag | De mommy tag

Het is weer vrijdag tagdag en vandaag de mommy tag ingevuld door Gerdi. Op de super leuke mamablog van Kelly Caresse kwam ik de mommy tag tegen en het leek mij leuk om deze met jullie te delen.

image

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Zoals jullie al hadden kunnen raden (De blog van twee werkende moeders..) ben ik een werkende mama. Ik werk 24 uur per week op de röntgenafdeling in een ziekenhuis in de buurt. De meest van de tijd werk ik woensdag, donderdag en vrijdag, maar ook werk ik af en toe in het weekend, avonden of nachten. Al met al dus een beest onregelmatige baan die ook flexibele opvang nodig heeft. Gelukkig heeft mijn man besloten om een dag minder te gaan werken sinds de komst van Youri, hebben we een lieve gastouder en passen beide grootouders ook op!

2. Zou je het anders willen?

Nee! Ik ben een gelukkiger mens als ik werken kan, dit klinkt misschien egoïstisch. Maar ik ben echt een leukere mama als ik drie dagen in de week werk. De balans tussen thuis en werk is op die manier ook goed.

3. Mijn kinderen slapen altijd in hun eigen bedje?

Over het algemeen hebben we gelukkig kinderen die goed slapen en meestal ook in hun eigen bed. Als ze ziek zijn of als ze ’s nachts wakker worden mogen ze bij ons in bed slapen.

4. De beste aankoop voor je kindjes?

Hydrofiel luiers. De hydrofiel luiers zijn niet meer uit ons huis weg te denken. Overal kom je ze tegen: in de badkamer, in het keukenkastje (als slab), in het schoonmaakkastje en in het bedje van Youri. Ik gebruik ze om schoon te maken (streeploze ramen!), als slab en natuurlijk gewoon om mee af te drogen na het douchen.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Op dit moment zijn we gelukkig met onze twee gezonde lieve vrolijke kinderen, maar zoals jullie hebben kunnen lezen blijft het toch een beetje kriebelen.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Te weinig, we proberen in ieder geval iedere maand één avond samen of uit eten te gaan of een avondje weg te gaan. Maar dit gebeurd de helft van de tijd niet.

image

7. Favoriete bezigheid van je kindjes?

Beide kids spelen heel graag buiten, we hebben gelukkig een leuke tuin die genoeg ruimte bied om te: racen met hun wagenpark (o.a. loopauto, loopfiets en een wishbonebike), schommelen, in de zandbak scheppen en lekker rond te rennen!

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Tijdens de zwangerschap van Benthe heb ik navelbandjes gekocht. Ondertussen heb ik ze maar weggegooid, want de kraamhulp heeft er nooit naar gevraagd.

9. Het favoriete eten van je kindjes?

Natuurlijk de 3 p’s: Patat, Pannenkoeken en Pizza. Maar daarnaast zijn zo ook dol op Worteltjes, Sperziebonen en Spruitjes (jaja ik heb gekke kinderen..)

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Ja! Manlief had een hele klein Opel Tigra en we hebben toen een Opel Astra gekocht. Ondertussen hebben we een Ford Focus Station.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Net zo zwaar.. Maar wil heel graag nog wat kilootjes afvallen.

image

bron

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Een roadtrip door Amerika met een camper. Het lijkt me echt super gaaf om door het mooie landschap daar te rijden en heerlijk je huisje op wielen mee te nemen. Misschien moet ik maar eens plannen gaan maken…

13. En je droom vakantie zonder kids?

Een zon, zee en strand vakantie in een warm land. Heerlijk samen met manlief relaxen en op z’n tijd de cultuur in de omgeving verkennen..

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Heel veel! Van een onbezorgde student, naar een studerende moeder die naast school ook de zorg moest dragen voor het kind, man en het huishouden. De ommekeer was even wennen en koste vooral in het begin enorm veel energie.

15. Mijn hart smelt als ik ……….

Mijn beide kinderen heerlijk samen zie spelen. Ze spelen steeds vaker samen en Benthe is dan echt de moeder van Youri zo lief om te zien dat ze mij in veel dingen imiteert.

image

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Ik heb verschillende merken die veel in de kast van de kids liggen: Z8, Tumble ’n Dry, Quasi, B-nosy en daarnaast veel van de Hema, Zeeman, Wibra en de WE.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Ik heb een erg gevoelig huid en reageer vaak op make-up en verzorgingsproducten. Daarom gebruik ik meestal neutrale make-up en ben ik dol op de verzorgingsproducten van Weleda. Weleda is een merk die werkt met natuurlijke ingrediënten en speciaal voor de gevoelige huid een lijn in hun assortiment hebben.

18. A-merk of huismerk?

Huismerk, ik ben iemand die een fan is van de Lidl en vaak wekelijks de Lidl bezoekt voor een kar vol boodschappen voor weinig. Af en toe kom ik wel eens bij de Albert Heijn of Poiesz (friese supermarkt), maar koop daar ook bijna alleen maar huismerk.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja. Maar ik had nooit verwacht op m’n 18e al moeder te zijn van de eerste. Mijn droom was altijd eerst mijn studie klaar, een baan, een huis en getrouwd zijn. Dit liep alleen een beetje anders, zo zie je maar dat niet alles te plannen valt.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Als mijn dochter aan het einde van een lange dag zeg: “Weltrusten mama, ik hou van jou tot de maan en weer terug”

Wat vinden jullie het leukste aan het moederschap? Volgende week vult Marianne weer een tag voor jullie in!

One comment on “Vrijdag Tagdag | De mommy tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge