Vrijdag Tagdag | This or That – Huishouden

 

Het is weer vrijdag. Dat betekend weer een nieuw Tag en deze keer van Marianne!

Ik kwam op de blog van www.littlewonderworld.nl terecht en daar kwam ik deze Tag tegen! Ik vond hem leuk dus heb hem voor jullie ingevuld!

De was

Droger / Aan de waslijn;
Beide, we wonen in een appartement en hebben buiten de badkamer om geen aparte kamer om bijvoorbeeld de was op te hangen. Veel spullen als ondergoed, sokken, handdoeken en beddengoed verdwijnt daarom in de droger! Bij mooi weer zet ik wel steeds vaker het droogrek buiten. De was is dan veel sneller droog en dan hang ik het beddengoed of handdoeken buiten op het balkon op het wasrek.

Sorteren / Alles bij elkaar
alles bij elkaar in de wasmand. Voordat het in de wasmachine gaat sorteer ik het. Witte was / gekleurde was / handwas of droger was.

Een soort wasmiddel / Verschillende soorten wasmiddel
Een soort wasmiddel. Ik gebruik tegenwoordig dash Go Pods Lentebloesem. Heerlijk fris van geur en geschikt voor de gekleurde en witte was.

schermafbeelding-2016-09-13-om-11-28-49


Een wasdag / Elke dag een wasje
Met 2 kleine kinderen ontkom je niet aan meerdere wasdagen. Alhoewel ik wel vaak op mijn vrije dag en in het weekend de was aan heb staan!

Kleding strijken: ja/nee
Ja, maar zeker niet alles. Het liefst zo weinig mogelijk. Van de kinderen zijn het voornamelijk de shirtjes die ik strijk. Af en toe wat shirtjes of broeken van ons. Verder eigenlijk vrij weinig. Ik zet de centrifuge stand nooit op de allerhoogste stand, want hoe droger het er uit komt hoe gekreukter het is! 

Koken

Makkelijk / Culinair
Over het algemeen makkelijk. Culinair koken doen we eigenlijk alleen met bijzonderheden. 

Weekboodschappen / Meerdere keren per week
Een keer per week doen we de grote boodschappen. Tussendoor halen we gemiddeld nog 1 a 2 keer wat kleine boodschappen. Onze vriezer en koelkast is niet heel groot, dus halverwege de week halen we vaak nog wat brood en groenten

Vaak hetzelfde per week / Veel nieuwe dingen proberen
Veel nieuwe dingen proberen. Je kunt veel met elkaar combineren qua vlees / vis en groentes.

Eten bewaren / Weggooien
Eten bewaren. Vaak blijft er net een kliekje over wat ik bijvoorbeeld kan bewaren voor de kinderen als wij iets eten wat ze niet lekker vinden.

Aan tafel eten / Op de bank eten
Aan tafel eten. Even een rustmomentje creëren en samen met de kinderen de dag doornemen en rustig eten. Als ze op de bank zitten komt er van eten weinig terecht. Wanneer we een keer patatjes eten, eten we wel vaak op de bank.

Poetsen

Stofzuiger / Swiffer
Stofzuiger, met de swiffer kun je alles wel bij elkaar vegen maar heb je de zooi nog niet echt van de vloer af. Even snel de stofzuiger erover werkt net zo snel!

Kant-en-klare natte doekjes / Zelf sopje maken
Zelf een sopje maken! Kant en klare doekjes drogen snel uit en heb je er veel te veel van nodig!

Zelf ramen lappen / Door de glazenwasser
Zelf ramen lappen. Een aantal jaar terug de Karcher window vacuüm cleaner geprobeerd van mijn collega en ik was gelijk verkocht! Dat werkt ideaal! Zeker met die vieze kleine vette kinderhandjes die steeds op t raam van bijv. de achterdeur zitten.

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-16-11

Overig

iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Mijn doel is om iedere ochtend het bed netjes op te maken…

Met de hand afwassen / Vaatwasser
Met de hand afwassen! Wij hebben geen vaatwasser in huis!

Opgeruimd huis / Rommelig huis
Moeilijk, het liefst een opgeruimd huis, meestal lukt dat aardig op de zaterdagochtend als ik de boodschappen doe en mijn man het huis schoonmaakt. 🙂 

Wie doet het huishouden: jij/partner
Zie vorige vraag! Nee dat is aardig verdeeld! Meestal haalt mijn man een stofdoek en de stofzuiger door het huis, strijken / dweilen / de ramen wassen is meer mijn ding.

2 comments on “Vrijdag Tagdag | This or That – Huishouden

    1. Nee precies! Als we “snel” schoonmaken willen we nog wel eens bijvoorbeeld de vensterbank inspuiten met spray en met de poetsdoek alles afnemen. Met 2 kleine kinderen heb ik ook die doekjes om snel wat af te kunnen nemen maar als vervanging van een sopje werkt het voor mij echt niet. Daarnaast zal het een kostbaar geintje worden om op die manier je huis schoon te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge