Waarom ik met spanbanden om mijn bed slaap

spanbanden om bed

Huh? Lees je dat goed?! Ja dat lees je goed!
Vandaag ga ik je vertellen waarom ik met spanbanden om mijn bed heen slaap…

8 jaar geleden kochten we een nieuw bed. Na eerst een paar jaar op een superlaag bed van 140 geslapen te hebben werd het tijd voor een “grote mensen” bed. We kozen een heerlijke boxspring uit van 160 x 200 met oveop de matrassen een topper!

Jarenlang hebben we er heerlijk op geslapen, tot afgelopen jaar de topper aardig begon te slijten en er ook een kuil in het midden ontstond. Vanaf dat momet hadden we zoiets we moeten langzaamaan maar eens gaan kijken naar een nieuwe topper!
Toen we bij de Beter Bed binnen kwamen, waar we de boxspring ook gekocht hadden, viel het gesprek op een gegeven moment op de matrassen.
Ik vroeg me dan ook af hoelang een matras gemiddeld meegaat… Die gingen gemiddeld een jaar of 9 a 10 mee werd er gezegd.
Omdat Danny vrij lang en breed is en ik kort en breed hebben we eigenlijk allebei een eigen hardheid nodig. Zo besloten we dus om in plaats van een nieuwe topper voor 2 matrassen te gaan. Die waren ook nog eens leuk in de aanbieding. Dus zij blij, wij blij. We kochten een wig er bij om de gleuf te verbloemen en fijne nachtrusten konden komen.

Nou ik zeg je. Ik heb SPIJT! SPIJT dat we niet gewoon voor een nieuwe topper zijn gegaan!
Wat een ellende die wig en die gleuf! Iedere ochtend kon ik die wig uit de gleuf trekken. Ik kreeg last van mijn rug doordat ik constant in die gleuf lag (helemaal als de kinderen ’s nachts ongemerkt bij je in bed kruipen. Mama schuift wel weer op (blijkbaar)…

Ik had al op internet naar wat oplossingen gekeken. De meest verstandige oplossing, maar ook meest prijzige oplossing is natuurlijk gewoon een topper erbij kopen. Dan zijn we gelijk van dat gezeur af. Maar ons bin zuunig, dus dat vind ik gewoon zonde!

Ook kwam ik een bedspanner tegen op internet. Hee dat is handig! een band die je om je bed heen spant met een lap er tussen en daar 40 euro voor neer moeten tellen, nee dat vind ik ook zonde. stel dat het niet werkt en ik gewoon met lap en al die gleuf in duik…

Dus ik dacht weet je, ik ga dat gewoon zelf proberen te maken! Ik heb ij de gamma 2 spanbanden gekocht en over de matrassen heen strak getrokken… wat oude sokken er tussen om het schuren tegen te gaan en we kunnen weer even vooruit (totdat ik het zat ben en wel geld wil uitgeven aan een goede topper erbij)….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge