Kinderen en sport, wat nu de zwemdiploma’s binnen zijn?

sporten kinderen

Nu Senn klaar is met zwemles en zijn A en B diploma gehaald heeft vinden wij het belangrijk dat hij voldoende beweging krijgt. 
Laten we vooropstellen dat hij helemaal vrij is om te kiezen en te doen wat hij wil. Danny heeft jarenlang karate gedaan vroeger en ik heb zelf op gym, tennis en korfbal gezeten.

Wordt het voetbal?

Naar een bal keek hij eigenlijk nooit om, maar omdat een van zijn vriendjes met wie hij in de vakantie dagelijks speelde wel veel voetbalde begon hij zich er ook in te verdiepen. En jawel hoor ineens was daar de vraag… mama mag ik op voetbal? Nou jongen natuurlijk mag jij dat! Waar wil je kijken? Dat werd (gelukkig) bij de “rode”. Opa komt daar nog regelmatig en ik ben er zelf vroeger ook geweest om bij mijn broertje of buurjongetjes te kijken.
Woensdagmiddag om 14.45 trainen ze (dat is wel een beetje een jammere tijd), dus ik had Senn aangemeld voor een proefles. Hij deed leuk mee en vond het leuk zei hij.

Maar 2 dagen later was het over met de pret. Hij werd ’s morgens huilend wakker dat hij niet meer op voetballes wilde. Nou dat geeft toch helemaal niks? Maar waarom wil je er dan niet meer heen? Het duurt te lang mama!

Wordt het dan toch een vechtsport?

Omdat zijn andere vriendje ook weer een keertje naar kickboksen ging wilde Senn ook weer mee en vond het hartstikke leuk. Hij kwam zelfs nog een kindje van zijn oude school tegen.
Dit keer gingen we op donderdag ipv woensdag. De woensdag bevalt me eigenlijk wel beter dan de donderdag. Op donderdag moet ik me dan haasten en kan hij eigenlijk niet meer met een vriendje spelen na schooltijd.

Maar ook hier wil hij niet meer naartoe omdat het te lang duurt volgens hem. Toen heb ik hem maar even uitgelegd dat elke sport lang duurt. Overal duurt de training 45 tot 60 minuten.
Die tijd heb je simpelweg nodig om dingen te kunnen leren.
Zwemles duurt een uur, dansles van Saar duurt 45 minuten, Voetbaltraining duurt 45 – 60 minuten en kickboksen ook. Dus wat dat betreft maakt het niet uit.

Wat nu?

Samen met Danny heb ik afgesproken dat zolang hij genoeg buiten speelt hij niet verplicht een sport hoeft te doen. De kinderen moeten tegenwoordig al zoveel. Wel vinden we het dus belangrijk dat hij voldoende beweging krijgt.

Sporten jullie kinderen ook en wat voor sport doen ze? Lopen jullie ook tegen bovenstaande dingen aan dat ze gewoon niet weten wat ze leuk vinden en willen doen?

8 comments on “Kinderen en sport, wat nu de zwemdiploma’s binnen zijn?

  1. Ik heb zelf geen kinderen maar zelf vond ik het vroeger geweldig om te sporten. Ik deed dan ook hockey, tennis én paardrijden. Maar ik snap inderdaad wel wat je bedoelt: kinderen moeten al van alles, dat het ook fijn is om gewoon even niets te moeten en ze gewoon lekker thuis te hebben.

  2. Ik heb geen kids, maar mijn kind zou vrij mogen zijn in de keuze van sporten of andere hobby’s. Zolang het kind maar gelukkig is. Wie weet wil Senn op een latere leeftijd wel graag op kickboksen? Mijn eigen broertje zit op Hapkido. Heel leuk, want hij is introvert. Zo leert hij contact te maken met anderen 🙂

  3. Ons zoontje zit nog niet op een sport maar wij willen hem wel op een sport zetten binnenkort. Zwemmen kan ik hem zelf leren (ik heb een cursus zwemdocent gedaan) dus dat vind ik persoonlijk minder belangrijk en hij kan zich redden in het zwembad op zich. Maar hij vind dansen ook heel leuk, dus misschien dat we hem op dansen zetten ofzo.
    Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Een kijkje achter de schermenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge