De weekboodschappen, iedere week schrik ik weer!

Vorige week zei ik het al in mijn weekoverzicht. Ik schrik me iedere keer weer rot als ik bij de kassa sta!
Tegenwoordig maak ik eigenlijk altijd al een lijstje met spullen die we nodig hebben. Zodat ik niet thuis kom met spullen die we niet nodig hebben en andersom…

Vroeger toen we nog geen kinderen hadden deden we gemiddeld voor (ik denk) € 60,00 per week boodschappen. Afgelopen week betaalde ik € 100,00. Daarbij had ik geen luiers, snoepgoed, chips o.i.d. Alleen de broodnodige dingen!

img_3704

Waar haal ik mijn boodschappen en wat heb ik gehaald?

Wij hebben geen Lidl in Veenendaal helaas. Soms rijd ik naar Ede om daar de boodschappen te doen, maar dat doe ik dus niet iedere week. Meestal haal ik de boodschappen bij de Jumbo of de Hoogvliet. Afgelopen week ben ik naar de Aldi, de Jumbo en de Marktkoopman geweest. Bij de Aldi schrok ik nog het meest! Ik moest € 43,55 afrekenen terwijl ik bij elkaar maar 1 kratje had! Ik had daarin zitten; ijsbergsla, vleeswaren als beleg, 2 porties mager rundergehakt, vissticks voor de kinderen, lactosevrijemelk voor Senn en Saar, een sportbroek voor mezelf en een paar blikjes tonijn, een pak stroopwafels en rijstwafels.

Bij de jumbo haalde ik 7 lactosevrije kwark +5x magere kwark, brood, 1kg kipfilet, 7x diepvriesfruit, 1x diepvries groenten, verse zalm  met huis (ja daar ga je) en eieren. Ook hier rekende ik iets meer dan € 40,00 af.
Ik snap nooit zo goed waarom Jumbo zich de goedkoopste noemt…. Waarom ik er dan heen ga? Gemak! Je hebt er alles en het verse Tarvobrood is er lekkerder. Daarnaast een inpandige parkeergarage! Ideaal met kinderen of bij slecht weer.

Bij de marktkoopman had ik voor slechts € 13,50 euro het volgende; slamix, tomaten, courgette, 2 komkommers, druiven zonder pit, appels, bananen, sperziebonen, mandarijnen en een stukje gember! Daar gaan we vaker heen!!!

Zoals je hierboven kunt lezen geen gekke dingen gehaald en halen we eigenlijk ook nooit A-merken.

img_3703 img_3706

Gisteren ben ik naar de LIDL in Ede gereden en heb daar het grootste gedeelte van de weekboodschappen gehaald. De rest heb ik bij de JUMBO gehaald omdat dat de enige supermarkt is bij ons waar ze MinusL kwark (lactosevrij) verkopen… Bij elkaar was ik € 70,00 kwijt en daarvoor had ik ook vlees en verse vis! Ik ga dus vaker bij de LIDL boodschappen doen! Ik kan niet wachten tot er ook een in Veenendaal komt! 

Waar doen jullie je boodschappen en wat zijn jullie gemiddeld kwijt per week?

2 comments on “De weekboodschappen, iedere week schrik ik weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge