Werkende moeder | 5 tips voor het huishouden!

Als werkende moeder heb je het vaak al druk genoeg om je bezig te houden met werken, het regelen van de opvang en het op tafel zetten van een warme gezonde maaltijd.. Maar als de kids op bed liggen is bij ons thuis nog niet rustig! Meestal is het in een drukke week ’s avonds het moment om het huishouden rond te krijgen. Hierbij 5 tips die het leven van een werkende moeder wat gemakkelijker maakt en je huishouden op rolletjes te laten verlopen..

1. Leg kleding een avond van te voren klaar

Hier wordt al sinds Benthe een jaar of twee was en een eigen mening had over haar kleding netjes iedere avond een setje kleding klaar gelegd voor de dag erna. Zo voorkom je dat je dochter of zoon op school zit met een pyjama of frozen jurk aan.. Of met één of andere rare kleurencombinatie (als je dochterlief of manlief laat uitzoeken).

2. Time je was

Ik was hier om de dag (dus ongeveer 3/4 wasjes in de week) en doe op werkdagen mijn was ’s morgens in de wasmachine. Wij hebben al jaren geen wasdroger meer, dus alles was hang ik op zolder op. Ik haal dan eerst de droge was eraf en hang het natte spul weer op. Dan vouw ik beneden tijdens het TV kijken de was en wanneer ik op bed ga gaat alle kleding weer in de kasten.

3. Zet het avondeten klaar

Sinds een aantal maanden werk ik met enige regelmaat 9 uren op een dag, dus van 8 tot 17.30. Wanneer ook Hilke pas laat thuis is worden de kids dus rond kwart voor 6 bij de gastouder gehaald. Ik sta op die dagen dus ook pas rond 6 uur te koken en dat terwijl de kinderen eigenlijks voor 7 uur wel in bed moeten liggen door de week. Vaak eten we op die dagen kliekjes uit de vriezer of halen we iets gemakkelijks. Maar tegenwoordig zit ik regelmatig ’s avonds aardappels te schillen, zodat alles gereed staat en we binnen een half uur aan tafel zitten.

4. Smeer de boterhammetjes een dag eerder

Hier staat de avond voor een werkdag de koelkast vol met broodtrommeltjes. Door alle bakjes een avond van te voren te vullen heb je een dag later een minder hectische ochtendspits. Zo krijgt iedereen een gezonde lunch mee. Zo hoef ik op een werkdag alleen het fruit nog te snijden en met alle bakjes/bekers de tassen te vullen.

5. Doe iedere dag een klein klusje

Wanneer je iedere dag een vaste kleine klus doet, hoef je niet op je vrije dag al het opgestapelde werk te doen. Bijvoorbeeld wanneer je gewoon iedere dag of om de dag de stofzuiger door het huis haalt, hoef je op je vrije dag alleen nog maar te dweilen en is het zo klaar. Daarnaast maak ik meestal de koelkast school op de dag dat we boodschappen gaan doen. Voordeel is dat de koelkast toch bijna leeg is en je goed inzicht hebt in de producten die je nog hebt.

Met behulp van deze tips heb ik ons huishouden redelijk onder controle.. Hebben jullie nog tips?

One comment on “Werkende moeder | 5 tips voor het huishouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge