Zolder verbouwing | Stucen, voorstrijken en verven!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie meenam in ons voornemen om onze zolder te verbouwen. De afgelopen tijd hebben we heel wat uurtjes/avonden doorgebracht op zolder. De stucadoor is langs geweest, we hebben alle wanden afgemaakt en ingesmeerd met voorstrijk en we zijn begonnen met het verven!

Isoleren & gipsplaten

De afgelopen weken heeft vooral mijn man heel erg z’n best gedaan op zolder en kreeg zo nu en dan hulp van mijn zwager en een vriend. Ik kon meestal alleen wat vasthouden of alvast wat dingen op maat snijden/knippen, maar daar hielt het wel mee op. Gelukkig zijn nu alle wanden voorzien van isolatie en gips. Nu konden we gaan kijken naar hoe we het wouden afwerken: behang, verf of spuitspackwerk. We besloten het grootste gedeelte te verven en één muur te behangen.

Stukadoor

We wouden eerst alle naaden en randjes zelf gaan stucen, maar toen we zagen/hoorden wat we allemaal nodig hadden voor het stucen van de muren zijn we toch maar op zoek gegaan naar een stukadoor. Maar het is echt ontzettend duur om alles te laten doen door een bedrijf. Dan waren we voor de hele zolder zo 1000 euro kwijt, wat we echt teveel geld vonden voor iets wat daarna nog geverfd of behangen moest worden.. Gelukkig wist een vriend van ons nog een goede klusjesman die met pensioen is en af en toe nog wat klusjes doet. Hij kon al erg snel en heeft het allemaal erg netjes opgeleverd. Daarvoor hadden we het echt niet zelf gekund en helemaal niet in het tempo en netheid waarmee deze man het deed.

Verven en behangen

Gelukkig had ik eindelijk het gevoel dat ik ook iets kon doen! Want ik vind het heerlijk om te verven en te behangen. We besloten de schuine wanden gewoon wit te verven met een lichte structuur erin, zo houden we de kamer licht en oogt het ook groter. De tussenwand besloten we met behang te bekleden, een leuk lichtgrijs behang met cijfers en letters. De stenen muur die grenst aan de buren gaan we nog verven met een lichte pastelkleur. We zijn er alleen nog niet uit welke kleur dit word. Misschien gaan we nog wel even van die kleurtesters van Flexa ophalen, zodat we eindelijke een goede keuze kunnen maken!

Inrichten

Het inrichten komt steeds dichterbij! Dat is echt iets waar ik zo ontzettend van kan genieten. Online op zoek naar leuke spulletjes en pinterest afspeuren op zoek naar leuke ideetjes. We hebben besloten om aan één kant van de kamer een schuine wand met één deurtje te maken en aan de andere kant onder het schuine gedeelte twee Kallax kasten van de Ikea te plaatsen. Zo creëer je opbergruimte in de kast en achter de kast! We gaan de kasten op wieltjes zetten, zodat je de kast makkelijk naar voren kunt schuiven en zo bij de spulletjes kan die achter de kast komen te staan.

Zoals jullie zien schiet het nu echt op en hopelijk kan Benthe voor haar verjaardag op zolder slapen. Dan kunnen we met Youri z’n kamertje bezig kunnen en hij ook in een groot bed kan slapen! Hebben jullie nog leuke webshops/merken waar we leuke accessoires kunnen kopen voor de kamers?

 

2 comments on “Zolder verbouwing | Stucen, voorstrijken en verven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge