Zomerbloghop | Leuke ideetjes voor een dagje uit + winactie

zomerbloghop blond en bruin

Hee hallo! Leuk dat je een kijkje komt nemen bij ons!
Dit jaar doen wij mee aan de zomerbloghop! 

Wat is een bloghop
Heb je nog niet eerder meegedaan aan een bloghop? Dan zal ik het even kort uitleggen! Een bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. In iedere blog wordt je doorgestuurd naar een volgende blog. Wanneer je deze allemaal volgt dan kom je vanzelf weer bij ons uit –> blondenbruin.nl

Je hopt (gaat) dus gewoon van blog naar blog en kunt meedoen met alle winacties die je leuk vindt. In iedere deelnemende blog vindt je een link naar de volgende blogger waar je naar toe kunt hoppen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Marianne en Gerdi van Blond en Bruin. Wij nemen je mee in ons leven als werkende moeders. Je leest niet alleen allerlei blogs omtrent onze kinderen, maar ook de (on)gewone dingen in het leven als recepten, diy’s of bijvoorbeeld verhuizen.

Gerdi is Rontgen-laborant in een ziekenhuis en Marianne heeft een drukke baan als logistiek en commercieel medewerker in de Horeca.
Gerdi heeft een dochter van 7 en een zoontje van 3. Ik (Marianne) heb een zoontje van 5 en een dochtertje van 3. We kennen elkaar via een meidengroep die allemaal rond februari / maart 2015 bevallen zijn. Van het een kwam het ander en in augustus 2016 zijn wij begonnen met onze blog BlondenBruin.nl

Hoe ben je bij ons gekomen en waar sturen wij je heen?

Als je niet rechtstreeks bij ons bent terechtgekomen, ben je waarschijnlijk via Fleur van mamasliefste bij ons terecht gekomen.
Op Mama’s Liefste verteld ze je over het moederschap en vind je er reviews van favoriete producten, leuke gadgets en de gezellige uitjes voor het hele gezin.

Als je bij ons uitgelezen bent (en natuurijk mee gedaan hebt aan de winactie) kun je ook weer doorhoppen. Dan kom je terecht bij Merel van Lotuswritings

Merel rekent op haar blog Lotus Writings af met de online pictures perfect, ze is eerlijk over ouderschap en onzekerheid en bovendien staat haar blog vol handige tips voor de momenten dat je het even niet meer weet.

Wat hebben wij voor je in petto?

Omdat wij afgelopen jaar verhuisd zijn en we de spaarpot weer even willen aanvullen gaan wij dit jaar niet op vakantie. Daarom blijven we lekker thuis en gaan we wat leuke dingen doen! Daarom in deze bloghop een aantal dingen die o.a. op mijn ToDo list staan, wat erg leuk is en niet teveel kost (een dagje dierentuin of attractiepark vind ik persoonlijk erg duur tegenwoordig, tenzij je kortingskaarten hebt. Dan is dat een ander verhaal)!

zomerbloghop

Een dagje zwembad of bosbad

Bij veel zwembaden of bosbaden kun je een zomer zwemabonnement aanschaffen. Bij ons kost dat in de voorverkoop 50,00. hiervoor kun je van begin mei tot eindaugustus onbeperkt zwemmen! Zeker de moeite waard. In ons geval is het helemaal voordelig. Ons zoontje heeft zwemles en mag dus gratis vrij zwemmen en wij zwemmen gratis via de sportschool. Zo hoeven we alleen een ticket te kopen voor de jongste!

Een dagje strand of recreatieplas

Als het strand te ver weg is, of te druk kun je vaak ook in de omgeving terecht bij een recreatieplas. Wij hebben er binnen een half uur rijden 3 in de omgeving. Vaak betaal je hier alleen de parkeerkosten van ongeveer 3 tot 7 euro per dag. 

Ga picknicken

Maak heerlijke sandwiches, fruitsalade en neem wat drinken mee en je bent eigenlijk al klaar. Picknicken kun je bijna overal wel doen, en is ook te combineren met een van de uitjes die ik hier beschreven heb!

Ga naar een speeltuin

Wij hebben bij ons in de buurt een hele grote speeltuin. Hier betaal je een entreeprijs van 1 tot 1,50 per dagdeel. Deze heeft meerdere zitplaatsen en een zitweide en is volledig afgeschermd. De kinderen kunnen hier veilig spelen! Zo heb je zelf ook een beetje vrij!

Naar de (kinder)boerderij

In ieder dorp is volgens mij wel een kinderboerderij. Bij ons zijn er zelfs 2. De een is wat groter dan de ander. Bij de een kun je alleen de dieren zien, bij de ander kun je ook knuffelen met ze of helpen met verzorgen. Ook kun je bijvoorbeeld een dagje naar de boer en daar je eigen zuivel kopen of zelfs boeketten samenstellen. 

Maak een mooie fietstocht

Wat is er nou leuker dan een heerlijk stuk fietsen en onderweg bijvoorbeeld een ijsje eten ergens of stoppen bij een mooie speelplaats. Ook leuk om de kinderen zelf te laten kiezen welke kant je op moet! Zo kom je nog eens ergens!

Een dagje varen

Dit is verreweg wel het duurste uitje, maar ook hier geld dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Ga je met meerderen (bijvoorbeeld opa’s en oma’s of vrienden, dan kun je de kosten delen.

Ga vliegeren

Pak de vlieger en ga gezellig vliegeren samen. Dit kan op de hei, op het strand of in een weiland of park in de buurt! In een woonwijk is niet zo handig misschien, dus ga er lekker op uit!

Bekijk een mooie zonsondergang

Vroeger voordat we kinderen hadden deden we dit regelmatig. Na werktijd reden we richting de kust, aten daar wat en genoten van een prachtige zonsondergang aan het strand. Deze staat voor deze zomer ook zeker op de planning. Nu hoef je er niet perse voor naar het strand. Heb je een mooi water of gebied in de buurt waar je heerlijk kunt zitten en de kinderen lekker kunnen spelen is het ook vaak al goed.

 

Uiteraard verloten wij ook weer een leuke prijs!
Je kunt bij ons een zomers pakket winnen met allerlei zomerse attributen waar je veel plezier aan kunt beleven! Zo zal er wat in zitten voor de kinderen maar ook de papa’s en mama’s!

Hoe doe je mee? Vertel ons jouw perfecte low budget tip voor een dagje uit die wij nog niet genoemd hebben in deze zomerbloghop en wie weet zie je deze binnenkort terug in een blog!
Liken en delen hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd!

 

81 comments on “Zomerbloghop | Leuke ideetjes voor een dagje uit + winactie

 1. Schat eenmalig een (zomer)natuurspeurboek van de Gruffalo aan en je hebt een heel seizoen gratis speurplezier. En je kind leert er nog van ook. Deze boeken zijn er voor elk seizoen en als je ze aanschaft in het seizoen dat je op dat moment zit scheelt het ook nog eens in prijs 😀 onze tweeling is er dol op en op onze website kan je een review ervan vinden 😀

 2. Leuke tips. Naar het belevenissenbos of ontdekbos gaan vinden wij erg leuk om te doen. Lekker in de natuur en genoeg speelmogelijkheden. Deze zomer willen we ook nog een keer naar een maisdoolhof.

 3. Leuke tips!
  Wat we hier ook super vinden is slapen in een tentje in je eigen achtertuin! Zaklamp mee,wat lekkers super leuk!!

 4. Lekker thuis plezier maken in de zandbak, picknicken in de tuin, zwembad opzetten, met waterballonnen op de trampoline, dat soort dingen.

 5. Wij wonen nu bij opa in i.v.m. wachten op een nieuwbouwhuis en opa woont heel vrij, dus we zetten het badje op, kunnen door de tuin wandelen, de katten kammen, schommelen en op de wipwap, momenteel hebben we onze eigen, groene speeltuin. Dus weg is echt niet nodig! (niet echt een tip, maar wel gezellig)

 6. Wij houden hier regelmatig een dagje ” waterspelen”. Dan zetten we een parcour uit met allerlei waterspelletjes (met bekertjes een emmer vullen vanuit een andere emmer, snoephappen/fruithappen in een tijltje, flessen omschoppen met een bal, met waterballonnen een toren omver gooien enz) Zo super leuk om te doen als gezin!
  Gewoon een water gevecht is ook leuk.
  Als het geen leuk weer is dan is een spelletjes marathon erg leuk. Indoor picknicken of een semi slaapfeestje zin ook leuk (matrassen in de woonkamer en smane film kijken met hapjes/popcorn)

 7. We hopen het natuurlijk niet maar meestal is er wel een dag in de zomervakantie die wat minder is qua weer. We plannen voor de die dan altijd een knutseldag. Van te voren maak ik een leuk lijstje met dingen die makkelijk te doen zijn met de kids en zorg dat ik de spullen in huis haal voordat de bewuste “slechte” dag zich aandient. Een leuke ketting maken met pasta staat bijvoorbeeld deze keer op het programma. Gewoon wat ongekookte Penne (pasta) schilderen of in lijm dopen en daarna in een glitterbad. Daarna laten drogen en rijgen aan een stuk draad. Paar uur plezier voor een paar centen.

 8. Naar het beleving pad gaan en daar zelf van alles over de natuur beleven. Wat ook erg leuk is het kabouter pad. Verkleedt als kabouter en dan een speurtocht lopen

 9. Je eigen achtertuin! Speelbos, op visite bij andere kindjes, blote voetenpad, stuk fietsen, de wekelijkse rommelmarkt. Zo komen wij de vakantie wel door.

 10. Ik kende jullie blog nog niet. Leuk dus!
  Kamperen in de tuin. Dat heeft onze dochter gedaan met papa toen ze 3 was en ik bleef met kleine broer in huis.
  Low budget, erg leuk!

  Ik doe graag mee voor het zomer verrassing pakket.

  1. Wat gaaf dat kamperen in de tuin. Mijn zoon heeft wel eens mannenavond en dan slapen ze met z’n 2en in de woonkamer. Ik zal eens kijken of we een tentje kunnen scoren ?

 11. Wat een leuke en handige tips!
  Met dit weer kun je met de kids niet zo heel veel doen behalve het water opzoeken. Gisteren gingen we dan ook, samen met Opa en Oma, naar de speeltuin in de buurt. Hier hebben ze ook een klein en ondiep zwembadje. Ideaal voor met dit warme weer! Entree: €1,50 per persoon en alleen op zondag. De rest van de dagen gratis entree!
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…De Participapa pretecho – It’s a …My Profile

  1. Toevallig hebben ze van het weekend spuitjes gehad omdat een kennis in ’t ziekenhuis opgenomen werd en onze dochter samen met oma mee was om hem weg te brengen!

 12. Leuke blog hebben jullie!
  En leuke low budget tips! Ik ga morgen met onze twee meiden naar de bibliotheek. Kost niets, en we komen met een grote stapel nieuwe boeken thuis! ?
  Verder genieten we hier altijd enorm van het strandje. Al is een emmer water en de zandbak ook leuk ?

 13. Zet een speurtocht uit of doe mee met een geocaching speurtocht met GPS.
  Altijd wel 1 te vinden in de buurt en de kids maar puzzelen en zoeken ???

 14. wandelen door het bos. lekker koel soms onder het bladerdak juist.
  en verder viva la achtertuin en volgend jaar als ons meisje wat groter is een badje op.

 15. Wij hebben de mazzel dat we nabij strand en duinen wonen. Wat ik veel doe is de bunkerroute lopen met de kids. (Volgens mij zijn er meerdere bunkerroutes te vinden langs de kust) vaak nemen ze schieters mee en worden ze voor even ook soldaat?. Drinken en wat lekkers mee en in de duinen een picknick houden. Zijn ze wat ouder dan kunnen ze zo ook wat meer over de geschiedenis van de tweede wereldoorlog te weten komen.

 16. Ons leukste uitje is naar de camping hier nog geen 5 km vandaan. Picknick spullen en zwemspullen mee. Daar kunnen we gratis zwemmen en spelen, voor de mama’s zijn en ligbedjes. Er zijn frietjes en ijsje te koop maar onze kids vragen er niet om. Zijn druk met spelen in de speeltuintjes, op de trampoline en de skelterbaan. En zeker met zulke mooie warme dagen lekker zwemmen in het buitenbad.

  1. Dat is zeker ideaal! Vorig jaar had mijn moeder een seizoenplaats met de caravan op een camping in de buurt! Dat was ook een hele goedkope Vakantie voor ons. Helaas dit jaar niet .

 17. Ik ben voor het eerst op jullie blog, door deze Zomerbloghop.
  Graag doe ik mee met deze winactie en volg nu op Bloglovin.
  Mijn tip voor een leuk uitje voor de kleinkinderen is ( Nou, uitje, dat is het eigenlijk niet, meer een logeerpartijtje.)
  Wij hebben een grote serre achter huis en een groot rond zwembad in de tuin.
  De hele dag lekker stoeien in het zwembad en dan een kleine barbecue met lekkere salade’s en allerlei hapjes en heerlijk ijs toe en dan als het al een beetje donker wordt, allemaal luchtbedden of matrasjes in de serre op de grond. Lekker slapen ( nou…van slapen komt natuurlijk niet veel, meer loltrappen ) in een slaapzak. Dat is altijd een spannend uitje bij oma en opa thuis !!
  Vorig jaar was het kei gezellig, zoals ze zeiden en dit jaar gaat het weer gebeuren.

 18. Wij houden van low budget uitjes . Strand , bos , fietsen en varen gebeurd regelmatig. Lekker zelf iets te eten en te drinken mee.

  Nu de kinderen ouder worden zijn ze wel klaar met de standaard speeltuin en kinderboerderij rondjes maar daar bied vakantieveilingen een oplossing voor. We hebben daar al een paar keer voor een leuke deal toegangskaartjes voor parken gehaald

  Ook hebben supermarkten leuke spaaracties. Zegels sparen voor 2de toegangskaartje gratis

 19. Mijn lowbudget tip is waterspelletjes in de tuin! Flessenvoetbal, door de sproeier springen, watergevecht met waterballonnen en waterpistolen. Of met stoepkrijt op de muur een soort dartbord oid tekenen en dan met waterballonnen punten gooien. Genoeg te bedenken! En de waterballonnen bij de Action zijn heel goedkoop. Wel steeds eerst het lege ballonnetje op laten rapen voordat er een nieuwe gepakt mag worden, scheelt jezelf een hoop opruimen op het eind!

 20. Mijn lowbudget tip is waterspelletjes doen in de tuin. Flessenvoetbal, door de sproeier springen, watergevecht met waterballonnen en waterpistolen. Of met stoepkrijt op de muur een soort dartbord oid tekenen en dan met waterballonnen punten gooien. Genoeg te bedenken! En de waterballonnen bij de Action zijn heel goedkoop. Wel steeds eerst het lege ballonnetje op laten rapen voordat er een nieuwe gepakt mag worden, scheelt jezelf een hoop opruimen op het eind!

 21. Ik vind een wandeling over het blote voetenpad altijd erg leuk. Ook een leuke manier om een wandeling te maken is via Geocaching. Je hebt dan wel een app nodig op je smartphone maar dat is wel leuk als je een keer op een ‘andere manier’ een wandeling wilt maken. Bij ons bij de bibliotheek hebben ze tijdens de zomervakantie gratis techniek workshops voor kinderen. Niet helemaal gratis is een bezoekje aan een pluktuin om zelf fruit te plukken (maar dan hoef je het niet in de winkel te halen). Bezoekje Ikea kan ook gratis.

 22. Spelletjes uitzetten zoals bekers schieten (touwtje spannen met een plastic bekertje eraan en kijken wie er doormiddel van waterpistool het snelste aan de overkant is) flessenvoetbal, parcour tekenen met stoepkrijt, of kamperen in de woonkamer! matrassen naar beneden en met het hele gezin in de woonkamer slapen

 23. Wij gaan ook graag naar een pluktuin. Bosbessen plukken en dan jam maken of naar de bloempluktuin en boeketjes of bloemstukjes maken voor opa en oma of een tante…. of gewoon de groente voor die week

 24. Super leuke tips! Mijn meisje is net 6 maanden, dus doen we nog niet zo veel. Wordt telkens meer. Zo leuk! Want ook wij blijven in NL. Ik vind ook het Blotenvoetenpad erg leuk en je kan ook gewoon een rondje speeltuinen doen. Soms wandelend of met de fiets en dan ga je een rondje maken langs vijf verschillende speeltuinen. Kan je zo een hele poos zoet mee zijn.

 25. Leuke tips zeg. wij gaan nog wel eens naar een gratis speeltuin in de buurt waar ze ook water hebben om modder te maken. Verder naar de bloemenpluktuin voor een mooi zomers boeket. Sparen voor aardbeienkaartjes welke wel eens erbij zitten voor gratis dagje aardbeienland (of aardbeienhof?). Blotenvoetenpad is ook erg leuk. Fietsen en een ijsje eten ergens.

 26. Wat leuk dat je meedoet met de zomerbloghop! Ik ken je nog niet en vind het leuk om kennis te maken! Ik ben gék op het lezen en volgen van blogs, dus aangenaam kennis te maken! 😀

  Mijn beste budget zomervakantietip is: Maak mét je kinderen een zomervakantiebucketlist met daarop allerlei verschillende dingen. Bij ons mag iedereen één duur uitje kiezen, één goedkoop uitje, een eet-ding en verder moet het (vrijwel) gratis zijn… Er staan dus dingen op als schuimslangen blazen, geocachen (schatzoeken via de gps), samen een vlieger maken en vliegeren, ontbijt eten als avondeten, met het hele gezin sterren kijken, de kinderen maken een speurtoch voor papa en mama, zelf ijs maken, zelf pizza maken, enz. enz. enz.

  Wij strepen iedere dag íets af en de kinderen vinden het fantastisch! 😀

  Fijne zomervakentie!!

 27. Hele leuke tips! Volgens mij hebben jullie bijna alles wel genoemd! Al is een blote voetenpad ook altijd heel erg leuk! Of een wandeling in het bos, daar is het meestal wat koeler met deze warme dagen.
  Liefs

 28. Een vriendin van mij gaat graag met haar zoons vliegtuigspotten; gratis en voor niks! Wij gaan gewoon graag naar het bos 🙂 Picknick mee, mandje voor dingen die de meiden vinden… Altijd superleuk!

 29. Middagje film met popcornbar (zie pinterest). Of vraag stickers aan bij kinderzwerfboek en maak van niet meer gelezen boeken kinderzwerfboeken. En laat ze lekker zwerven in speeltuintjes, kinderkarretjes in de winkel etc.
  En ja we doen graag mee met de winactie :).

 30. Zelf een speurtocht uitzetten. (Ook leuk voor de buurtkids). Waterballonnengevecht.
  Pluktuin ook altijd leuk.
  Niet gratis maar wel erg leuk Duinen Zathe en Drouwenerzand. Beide parken hanteren all inclusive, entree met eten en drinken.

 31. Waterballonnen gevecht, speurtocht en pluktuin zijn hier favoriet. Ook leuk maar niet gratis: Duinen Zathe en Drouwenerzand. Beide parken hanteren All inclusive prijzen, Entree, eten en drinken ineen

 32. leuk is met kinderen en kleinkinderen geocachen maar ook een flinke wandeling maken in het bos en 1 x per jaar in de vakantie met zijn allen een weekendje efteling

 33. Leuke tips! Mijn zoontje houdt van vliegtuigen, dus een dagje vliegtuig spotten (Schiphol) is ook altijd leuk. Wij gaan dan met de trein, helemaal leuk omdat we dat zelden doen.

 34. Wij hebben hier vlakbij een tuincentrum (de evenaar) zitten waar ze ook veel verschillende eekhoorns hebben. Voor 50 cent kan mn kleine uk daar voer halen zodat ze deze kan voeren, vind ze geweldig!

 35. Mijn low budget tip met je kinderen is om samen iets te bakken. Dat vind bijna iedereen leuk!
  En daarna kun je er samen van smikkelen!

  En natuurlijk een watergevecht!!!!!!!

 36. Wij blijven dit jaar ook thuis.
  Wij wonen aan zee en strand dus altijd genoeg te doen.
  In het natuurcentrum in Katwijk is ook altijd wat leuks te doen.
  Van de week kon je gaan strandjutten en met de gevonden voorwerpen knutselen.Dit kan je uiteraard ook zelf als gezin ondernemen.
  En bij de zomerbibliotheek geven ze verschillende workshops knutselen voor een klein bedrag.
  Verder gaan we nog met de trein een keer naar de stad Groningen.Kids een railrunner kaartje en wij een zomertourtje.Blijft het reizen met de trein ook nog eens betaalbaar.

 37. Ontbijtje of 4 uurtje halen bij de HEMA.
  Of een ontbijtje of McFlurry scoren bij de McDonalds.

  Koopnse goedkoopste zwembadje bij de Action, die kleine blauwe ronde.
  Zet er bijv 3 in je tuin. Hartstikke leuk en dan bijv
  een en weer springen.
  Zelf waterijsjes maken.

 38. in de vakantie af en toe eens met de kleinkinderen naar plankendael, 1 x een weekendje efteling en voor de rest vermaken ze zich in de tuin

 39. Enkhuizen! Voor ons even ver als naar de Efteling rijden. De prijs is een groot verschil. Zo ben je bij het Sprookjeswonderland €30 kwijt aan entree voor 3 pers. en bij de Efteling is dit al bijna per pp!

 40. Allemaal leuke tips, nu is het moeilijk om er zelf nog iets tof aan toe te kunnen voegen! Wij hebben een tijdje geleden zelf een fotozoektocht in elkaar gestoken. Daardoor kregen we een mooie wandeling in de buurt maar toch spannend gehouden voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge