Zoon vs Dochter | Het verschil | Deel 3: Karakter

Afgelopen weken schreef ik al hoe verschillend de bevalling en ontwikkeling van Senn en Saar waren. Vandaag vertel ik jullie iets over hun karakter.

Het verschil in karakter kun je bij Senn en Saar goed zien.
Senn is een jongetje waarbij alles vrij makkelijk gaat en je iets maar 1x hoeft te zeggen.
Ook hebben we bij Senn nooit de teugels heel strak hoeven te houden. Tuurlijk zijn er regels.
Waar Senn ze accepteert denkt Saar; ,,Regels zijn er om verbroken te worden”.

Gevoelig jongetje

Senn is een heel gevoelig jongetje wat gaat voor veiligheid. Kent hij iets niet? Dan kijkt hij eerst even rustig de kat uit de boom en doet pas mee als hij dat zelf ook wilt. Maar is hij er eenmaal mee bekend dan gaan bij hem ook de remmen los 🙂

Vriendjes maken doet hij dan wel weer makkelijk. Zonder problemen stapt hij op andere kindjes af en gaat meespelen.

Op het KDV gaat hij gewoon zijn gang. Breng je hem, dan rent hij direct naar de speelhoek en gaat spelen. Gaan ze buiten spelen op het KDV? Dan houdt hij altijd de juffies in de gaten. Gaat er iets niet zoals t hoort dan gaat hij direct naar de juf toe.
Als er bijvoorbeeld 2 kindjes ruzie hebben dan gaat hij huilen.

Senn is erg zorgzaam.
Kom niet aan zijn zusje, want dan kom je aan hem! Heel lief om te zien!
Toen Saar inentingen kreeg, was hij diegene die als eerste huilde. Maar hij kan ook erg verdrietig worden als bijvoorbeeld Saar boos doet tegen hem.

Senn is een echte jongen! “Vechten en stoeien” vind hij heerlijk!

Het liefste slaapt hij tussen ons in. Soms kruipt hij middenin de nacht bij ons om daar verder te slapen. Soms accepteren wij het (meestal in het weekend) en soms brengen we hem weer terug. Na het eten wil hij altijd even knuffelen (lees stoeien) op het grote bed.

img_3948

Grenzen opzoeken

Saar is een meisje wat echt heel duidelijk regels moet hebben en graag de grenzen opzoekt.
Ook houdt ze niet van drukte en vind ze het moeilijk om snel op andere kindjes af te stappen. Saar kijkt echt even de kat uit de boom (misschien dat ze daarom zo van poesjes houdt?)

Dram(a)Queen

Totdat ze 1,5 jaar was, was Saar een echte driftkikker en Dramaqueen (of Dramqueen) en vond ik het moeilijk hoe we Saar moesten behandelen. Als iets niet gaat zoals zij het wil, berg je dan maar! Iedereen zal het horen! Ze gaat op de grond (of straat) liggen of gooit haar speelgoed door de kamer.
Aan de ene kant wilden we duidelijkheid en consequentie hanteren. Aan de andere kant was ze nog te jong om het te begrijpen. Toen ik zoiets had van oke we laten het los, we laten haar maar uitrazen en negeren haar of leiden haar af, kreeg ik meer rust. Tuurlijk is het moeilijk als je alles begrijpt wat papa en mama zeggen, maar zelf niet duidelijk kan maken wat je wilt!

booshoofd

Beter uiten

Saar is nu 20 maanden en kan zich sinds een paar weken steeds beter uiten. Ze leert steeds meer woordjes en begrijpt eigenlijk (bijna) alles wat je zegt. Op het KDV begint ze steeds meer haar draai te vinden. Dit alles bij elkaar maakt dat ons meisje een stuk rustiger is en een heel ander kind dan een paar maanden geleden! Tuurlijk heeft ze nog steeds wel eens haar driftbuien, maar ze zijn nu echt een heel stuk minder.

Ze komt nu tijdens het spelen naar je toe om even lekker te knuffelen of gek te doen.
Ze is nu in een fase waarbij ze heel graag bij je wilt zijn of je wilt helpen. Heerlijk!

Dame met karakter

Mijn zusje was vroeger ook een dametje met karakter, maar als je moeder zegt: ,,ze is nog erger dan je zusje”, dan weet ik wel dat we er wat mee te stellen gaan krijgen, maar ook dat alles goed komt :).
Of zoals mijn vader zegt; ,,Van de puberteit merk je in ieder geval niks. Die duurt gewoon totdat ze het huis uitgaan”.

 

Allebei onze kindjes zijn ons even lief en we genieten iedere dag van ze. Het is heerlijk om te zien hoe lief ze samen kunnen spelen!

samen drinken

Zijn jullie kindjes ook zo verschillend van karakter en hoe gaan jullie daar mee om?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge