Sport | Zwemdiploma gehaald en nu?

welke sport?

Net voor de zomervakantie haalde Benthe haar zwemdiploma A.. We hadden haar beloofd als ze één zwemdiploma gehaald had ze ook een sport erbij mocht gaan kiezen. Maar wat koos Benthe?

Zwemles

Toen Benthe bijna 5 werd mocht ze voor het eerst naar zwemles, dus uiteindelijk zijn we anderhalf jaar wekelijks in het zwembad geweest. In de begin fase mocht ze 1x in de week een half uurtje zwemmen. In de tweede fase was dit 2x in de week een half uurtje. Dus week in week uit moesten weer dat warme zwembad betreden. Naast dat Benthe niet altijd evenveel zin had moest natuurlijk ook Youri wekelijks 2x meegesleept worden..

Gelukkig is aan het zwemlestijdperk de komende jaren een eind gekomen en heeft Benthe inmiddels naast haar A ook haar B diploma gehaald. In februari start het schoolzwemmen en heeft ze nog 1,5 jaar de tijd om ook haar C diploma te halen. Tussen nu en februari gaan we regelmatig zwemmen zodat ze de techniek onder de knie blijft houden.

Zoektocht naar een passende sport

In het dorp waar wij wonen zijn er ontzettend veel verschillende sporten te beoefenen, zowel team als individuele sporten. We hebben samen met Benthe op internet de verschillende sites van de sportclubs bekeken. Maar echt hoe meer keus hoe moeilijker het wordt…

De eerste voorkeur van Benthe ging uit naar voetbal, maar ze vond het toch meer een jongetjessport dan een meisjessport. Daarnaast vond ze gym/turnen ook wel een goed idee en ook dansen stond hoog op haar verlanglijstje. Maar toen kwam er een hockey wedstrijd voorbij op de televisie en werd Benthe gelijk enthousiast!

Hockey

Een paar dagen later kwam Benthe uit school samen met een vriendinnetje dat ze samen op hockey wouden.. Zo gezegd zo gedaan samen met de moeder van het vriendinnetje besloten we een paar proeflessen te doen bij de hockeyclub hier in het dorp..

hockey

Na de proeflessen waren de meiden nog enthousiaster en moesten er hockeyschoenen, natuurlijk een hockeystick, scheenbeschermers en een bitje gekocht worden. Ondertussen zijn we een paar maand verder en heeft Benthe nog altijd veel plezier in het hockeyen. Volgende week eindigt het veldseizoen en gaan ze de zaal in. Dus nog een paar keer koukleumen langs het hockeyveld en dan lekker warm op de tribune zitten..

Benthe heeft het ontzettend naar haar zin op Hockey en ik denk dat we de komende jaren nog wel langs de lijn bij het hockeyveld staan.. Beoefenen jullie kids ook een sport?

One comment on “Sport | Zwemdiploma gehaald en nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge